Το 2023, 31,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν σε τεράστια κρουαζιερόπλοια για να απολαύσουν τις διακοπές τους και ό,τι παρείχε το πακέτο τους.

Ο κλάδος, σύμφωνα με το Architectural Digest, αναπτύσσεται σταθερά, με τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιερόπλοιων να προβλέπει ότι 35,7 εκατομμύρια επιβάτες θα επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο το 2024 και το Forbes να αναφέρει ότι ο κλάδος απέφερε 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα πέρυσι.

Για κάποιον που δεν ταξιδεύει με κρουαζιερόπλοιο, ωστόσο, η ιδέα ότι οι διακοπές του περνάνε μέσα σε μια μικρή καμπίνα εν πλω μπορεί να είναι απωθητική, αλλά δεν είναι όλα τα κρουαζιερόπλοια και οι καμπίνες το ίδιο.

Μέσα σε μια σουίτα κρουαζιερόπλοιου αξίας 10.300 ευρώ τη βραδιά

Στα πλοία της Regent, της Oceania και άλλων γραμμών υψηλών προδιαγραφών, η έμφαση δίνεται λιγότερο στις νεροτσουλήθρες και περισσότερο στην άνεση και την πολυτέλεια.

Στο νεότερο πλοίο της Regent Seven Seas, το Grandeur, το οποίο ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στα τέλη του 2023, ακόμη και η πιο απλή σουίτα διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι, queen-size κρεβάτι και καθιστικό. Για τους επιβάτες, όμως, με ακόμη πιο μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό που αναζητούν την απόλυτη πολυτέλεια, η Regent Suite θα αποτελέσει τον πλωτό τους παράδεισο.

Ένας πλωτός παράδεισος πολυτελείας

Μέσα σε μια σουίτα κρουαζιερόπλοιου αξίας 10.300 ευρώ τη βραδιά

Ένας καναπές, ασορτί πολυθρόνες και τραπεζάκι σαλονιού από την Holly Hunt, μια κουνιστή πολυθρόνα Sollos, ένας πολυέλαιος Pouenat και ένα προσαρμοσμένο χαλί Jaime Stern κυριαρχούν στον κύριο χώρο του καθιστικού. Στον τοίχο στα αριστερά κρέμεται ένα σχέδιο του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Les Ménines et la Vie».

Η σουίτα των 420 τ. μ. βρίσκεται στο επάνω κατάστρωμα μακριά από όλες τις άλλες κουκέτες και διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και δυόμισι μπάνια, ενώ ανοίγει σε μια βεράντα 120 τ. μ. με ιδιωτικό υδρομασάζ.

Σχεδιασμένη από το Studio DADO με έδρα το Μαϊάμι, η σουίτα είναι καλυμμένη με τόσο πολύ ιταλικό μάρμαρο που αναρωτιέται κανείς πώς το πλοίο παραμένει στην επιφάνεια! 

Μαζί με την καλλιτεχνική διευθύντρια της Regent, Sarah Hall Smith, το Studio DADO είχε ως στόχο «να δημιουργήσει μια σουίτα που βάζει πραγματικά την τέχνη στο προσκήνιο», δήλωσε ο ιδρυτικός εταίρος Yohandel Ruiz μιλώντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων που ξεναγήθηκαν στο πλοίο.

Μέσα σε μια σουίτα κρουαζιερόπλοιου αξίας 10.300 ευρώ τη βραδιά

«Είναι σαν μια σουίτα για έναν γνώστη της τέχνης κάπου στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο». Το σχέδιο που κρέμεται στον τοίχο του σαλονιού -Les Ménines et la Vie του Πάμπλο Πικάσο– συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, όπως και άλλα σύγχρονα έργα καλλιτεχνών όπως οι Ricardo Mazal, Leigh Wells, Jane Puylagarde, Bastian Woud και άλλοι.

«Κάθε κομμάτι σε αυτή τη σουίτα, από τον φωτισμό μέχρι την εμπειρία του ντους και την εμπειρία του φαγητού, όλα ήταν αναβαθμισμένα σε μια μορφή τέχνης», δήλωσε ο Ruiz.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το κρεβάτι στην κύρια κρεβατοκάμαρα: Μεταξύ των τεσσάρων αφισών του βρίσκεται ένα στρώμα Hästens Vividus, το οποίο είναι χειροποίητο με τη χρήση τρίχας αλόγου και κοστίζει 295.000 ευρώ (!) -o Drake κοιμάται σε ένα παρόμοιο μοντέλο).

Μέσα σε μια σουίτα κρουαζιερόπλοιου αξίας 10.300 ευρώ τη βραδιά

Η τραπεζαρία διαθέτει ένα τραπέζι Henrytimi που περιβάλλεται από καρέκλες Baker κάτω από ένα κρεμαστό φως που σχεδιάστηκε κατά παραγγελία από το Studio DADO και κατασκευάστηκε από την Patrizia Volpato. Ο χώρος ανοίγει σε ένα ιδιωτικό τζακούζι όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρούν τα αστέρια σε ξαπλώστρες που σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία από το Studio DADO, κατασκευάστηκαν από την Elledue και είναι επικαλυμμένες με καμένο πορτοκαλί βελούδο αλπακά Mokum. 

Από όλες τις πολυτέλειες, ωστόσο, το καλύτερο μέρος της διαμονής σε μια ελίτ σουίτα όπως αυτή μπορεί να είναι τα προνόμια, τα οποία περιλαμβάνουν δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο, ένα πακέτο ξενοδοχείου πριν από την κρουαζιέρα, υπηρεσίες σπα στη σουίτα και ιδιωτική πρόσβαση με ανελκυστήρα σε μια κρυφή τραπεζαρία 12 ατόμων που βρίσκεται μέσα στο Prime 7, το steakhouse του πλοίου (όπου βρίσκονται τρία ακόμη έργα του Πικάσο)!