Η Εύβοια αποτελεί έναν από τους λιγοστούς προορισμούς στη χώρα που συνδυάζουν ιδανικά το βουνό με την θάλασσα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για εξορμήσεις καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Αυτήν την περίοδο μια εκδρομή στη φύση αποτελεί το καλύτερο «γιατρικό» για την ψυχολογία του καθενός, με το Δάσος Στενής, κοντά στο ομώνυμο χωριό στη νότια πλαγιά του όρους Δίρφυς, να αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Πρόκειται για ένα από τα 19 ελληνικά, αισθητικά δάση, ενώ αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000.

Στην έκτασή του συναντά κανείς πεύκα, καστανιές, έλατα, βελανιδιές και πλάτανους, ενώ τα τρεχούμενα νερά αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Το δάσος καταλαμβάνει συνολικά μια έκταση 6.740 στρεμμάτων, με το υψόμετρο του να κυμαίνεται από 432- 1.740 μέτρα, ενώ προσφέρεται τόσο για εκδρομές αναψυχής, όσο και για πεζοπορία στη φύση.

Το φυσικό περιβάλλον κόβει την ανάσα του επισκέπτη με πληθώρα δέντρων και φυτών, ρυάκια, φαράγγια, μικρά ζώα και σπάνια πουλιά να συνθέτουν το ονειρικό του τοπίο.

Έξω από τη Στενή βρίσκεται η περίφημη «βρύση γιατρού», ενώ πάνω ακριβώς από το χωριό το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας.