Για πρώτη φορά διατίθεται προς πώληση το Castel Valer, γιγάντιο μεσαιωνικό κάστρο στις παρειές των Δολομιτών στην Ιταλία, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει εξαιρετική κατοικία ή τουριστικό αξιοθέατο. Αυτό βέβαια για όποιον δώσει περίπου 31 εκατομμύρια ευρώ- τόσο είχε εκτιμηθεί στο παρελθόν το κάστρο- για να αποκτήσει το εντυπωσιακό οίκημα των 80 δωματίων που ανήκει στην ίδια οικογένεια από τον 14ο αιώνα.

Το κάστρο, που έχει μεταξύ άλλων 15 υπνοδωμάτια, 14 μπάνια και πέντε κουζίνες- μεταξύ αυτών και μια μεσαιωνική- θα βγει σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο και αν αλλάξει χέρια θα είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 650 ετών.

Περιλαμβάνει επίσης βιβλιοθήκη, δύο παρεκκλήσια, κελάρι κρασιών και πισίνα.

Η πρόσβαση στο Castel Valer γίνεται μέσω τριών ιδιωτικών δρόμων και κοντά του υπάρχουν λίμνες αλλά και θέρετρα για σκι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ανεγέρθηκε περίπου στο 1200 και στους αιώνες που ακολούθησαν δεν σταμάτησαν να γίνονται προσθήκες. Ο οκταγωνικός πύργος του χρησιμοποιήθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η ιστορία και οι σύγχρονες ανέσεις συνδυάζονται καθώς το κάστρο ανακαινίστηκε την τελευταία 20ετία για να ενσωματώσει όλες τις παροχές που αναμένεται να διαθέτει ένα σπίτι του 21ου αιώνα», τονίζει ο οίκος δημοπρασιών Concierge Auctions.

Ο κόμης Spaur zu Flavon und Valer, του οποίου η οικογένεια πουλά το κάστρο, ανέφερε: «Το σπίτι αυτό κουβαλά μεγάλη ιστορία τόσο της οικογένειάς μου όσο και της χώρας μου. Λατρεύω το γοτθικό παρεκκλήσι και την αίθουσα Ulrich που πήρε το όνομά της από κάποιον πρόγονό μου. Ελπίζω οι νέοι ιδιοκτήτες να απολαύσουν το οίκημα όσο κι εγώ και να παρατείνουν τη γόνιμη ύπαρξή του».

Η οικογένεια διέθετε το κάστρο για εκδηλώσεις, γάμους και συναυλίες και νοίκιαζε δωμάτια σε τουριστικά γκρουπ.

itcastle12 itcastle11 itcastle10 itcastle9 itcastle8 itcastle7 itcastle6 itcastle5 itcastle4 itcastle3 itcastle2 itcastle001