Μοιάζει με μία συνηθισμενη πόλη της γερμανικής επαρχίας με τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Ωστόσο, το Nördlingen, η μικρή πόλη της Βαυαρίας που βρίσκεται κατά μήκος του εμβληματικού Romantic Road της Γερμανίας μόνο συνηθισμένη δεν είναι, αφού κρύβει ένα απίστευτο μυστικό: τα τείχη και τα κτίριά της έχουν ενσωματωμένα εκατομμύρια διαμάντια!

Όπως το διαβάζετε. Συνολικά 72.000 τόνοι διαμαντιών είναι κρυμμένοι στα θεμέλια των κτιρίων της πόλης, τα οποία ωστόσο δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Τώρα για το πώς βρέθηκαν σε αυτά, η ιστορία είναι εξίσου απίστευτη.

Νέρντλινγκεν

Οι κάτοικοι του Nördlingen δεν είχαν ιδεά για τα διαμάντια, μέχρι τη δεκαετία του 1960. Τότε αποκαλύφθηκε ότι ένα περίεργο φαινόμενο έλαβε χώρα εκατομμύρια χρόνια πριν, με έναν μικρό αστεροειδή να πλήττει την συγκεκριμένη περιοχή της Βαυαρίας.

Ο αστεροειδής άφησε πίσω του έναν κρατήρα 9 μιλίων -όση και έκταση της πόλης– καθώς και έναν σουεβίτη, δηλαδή βράχο που απαρτίζεται από διαμάντια, κρύσταλλα, γυαλί και άλλα συντρίμμια. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η μεγάλη ταχύτητα της σύγκρουσης του αστεροειδούς με τη γη ήταν εκείνη που σχημάτισε τους πολύτιμους λίθους.

Νέρντλινγκεν

Όταν οι έποικοι έφτασαν στην περιοχή εκατομμύρια χρόνια αργότερα, το 898 μ.Χ., δεν είχαν ιδέα ότι έχτιζαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους σε έναν τόπο που είχε την υψηλότερη συγκέντρωση διαμαντιών από οποιοδήποτε άλλος μέρος στη Γη. Εξάλλου, τα διαμάντια ήταν διάσπαρτα σε όλη την περιοχή και ήταν πολύ μικρά για να είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Νέρντλινγκεν

Για χρόνια, οι ντόπιοι του Nördlingen υπέθεταν ότι η καταγωγή του κρατήρα ήταν ηφαιστειακή. Μόνο τη δεκαετία του 1960 επιβεβαιώθηκε ότι προήλθε από έναν αστεροειδή. Χωρίς να γνωρίζουν περισσότερα, οι κάτοικοι της πόλης χρησιμοποίησαν τον σουεβίτη ως οικοδομικό υλικό για την κατασκευή των σπιτιών και των κτιριών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλά από τια διάσημα κτίρια του Nördlingen -συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου η αξία της οποίας μεταφράζεται σε 5.000 καράτια- έχουν υψηλή αξία σε καράτια.

Νέρντλινγκεν

Ο Δρ Stefan Hölzl, γεωλόγος και διευθυντής του Μουσείου Nördlingen RiesKrater, δήλωσε στο BBC: «Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο όπου αυτό το είδος υλικού από την πρόσκρουση αστεροειδούς έχει χρησιμοποιηθεί για κτίρια, αλλά πουθενά κοντά σε αυτή την ποσότητα. Εδώ χρησιμοποιήθηκε για την οικοδόμηση ολόκληρης της πόλης».

Σήμερα, οι κάτοικοι του Nördlingen γνωρίζουν ότι ζουν πάνω από τόνους διαμαντιών και ουδέποτε σκέφτηκαν να γκρεμίσουν τα σπίτια τους για τα διαμάντια.