«Α, α, κρουαζιέρα θα σε πάω. A, α, γιατί σε νοιάζομαι και σ’ αγαπάω. A, α, Μύκονο και Σαντορίνη
A, α, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι…». Δεν ξέρουμε αν φέτος το καλοκαίρι έχετε προγραμματίσει με το άλλο σας μισό διακοπές με κρουαζιέρα, αλλά μια Σαντορίνη αξίζει να την πάτε, αφού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγαρονήσια στον κόσμο, παρακαλώ.

Αλλά δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν και άλλα ελληνικά νησιά, ιδανικά για ζευγάρια, όπου θα περάσετε υπέροχα και θα ζήσετε με το έτερον ήμισυ στιγμές απόλυτης ρομαντζάδας.

Σαντορίνη

Σαντορίνη

Το τραγούδησε και ο Βαγγέλης Γερμανός. Στη Σαντορίνη θα νιώσετε σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων καταφτάνουν ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο για να παντρευτούν με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για προτάσεις γάμου, για γαμήλιο ταξίδι κι εννοείται για διακοπές ζευγαριών. Οι βόλτες στα καλντερίμια της, η θέα από τα Φυρά, οι πανέμορφες παραλίες της, τα ειδυλλιακά τοπία της και τα πανέμορφα μαγαζιά της θα ξυπνήσουν τη ρομαντική πλευρά του εαυτού σας.

Κύθηρα

Κύθηρα

Σύμφωνα με τον μύθο, στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων γεννήθηκε η Αφροδίτη, οπότε το μέρος που γεννήθηκε η θεά του Έρωτα, δεν γίνεται να μην είναι… ερωτικό. Γραφικά χωριά, όμορφες παραλίες, ενετικά κάστρα, βυζαντινά μνημεία και χαλαροί ρυθμοί, στα Κύθηρα θα περάσετε υπέροχα και ρομαντικά.

Μήλος

Μήλος

Θεωρείται επίσης το νησί του έρωτα και αυτό που επιλέγουν πολλά ζευγάρια για διακοπές, ειδικά τον πρώτο μελωμένο καιρό της σχέσης τους. Τυχαίο; Δε νομίζω. Η Μήλος είναι από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά, με απίστευτες παραλίες και ινσταγκραμικά μέρη για ατελείωτες, ρομαντικές πόζες, με πλέον χαρακτηριστικό το απόκοσμο Σαρακίνικο. Ρομαντική θα είναι και η βόλτα στα πολύχρωμα «σύρματα» (τα δίπατα κτίσματα, όπου οι βαρκάρηδες προστάτευαν τα ξύλινα αλιευτικά τους τον χειμώνα) και θα τα εντοπίσετε στα χωριά Κλήμα, Μανδράκια και Φυροπόταμο.

Αστυπάλαια

Αστυπάλαια

Όταν είμαστε ερωτευμένοι νιώθουμε… πεταλουδίτσες στο στομάχι μας, έτσι δεν είναι; Οπότε, δε λέει να μην κάνετε διακοπές στο νησί που είναι γνωστό και ως η «πεταλούδα του Αιγαίου». Η Αστυπάλαια είναι από τα πιο ήσυχα νησιά, ιδανικός προορισμός για ζευγάρια που θέλουν να χαλαρώσουν και να ζήσουν τον έρωτά τους. Η πανέμορφη Χώρα της, η περίφημη Αστροπαλιά, με τους ανεμόμυλους και το κάστρο, τα λευκά σπιτάκια και τα μπλε πορτοπαράθυρα, μοιάζει με εκείνες των Κυκλάδων, ενώ στις πανέμορφες παραλίες της θα απολαύσετε τις χαλαρές και δροσιστικές βουτιές σας.

Ιθάκη

Ιθάκη

Και κλείνουμε το αφιέρωμα με το νησί, που είναι γνωστό για μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης που βγήκε στο τέλος νικήτρια, κόντρα σε εμπόδια, θεούς και μυθικά τέρατα. Φυσικά, ο λόγος για την Ιθάκη, το μέρος του Οδυσσέα και της Πηνελόπης που μοιάζει να κρατά μέχρι και σήμερα κάτι από τη γοητεία του αγαπημένου μύθου. Εδώ, λοιπόν, μαζί με το ταίρι σας θα νιώσετε τον ρομαντισμό να ξεχειλίζει από μέσα σας, κάνοντας βόλτες στα γραφικά χωριά και μέρη του νησιού. Θα απολαύσετε τις βουτιές σας στα κρυστάλλινα νερά των υπέροχων παραλιών και στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης, σε ειδυλλιακά τοπία.