Η Σαντορίνη δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά παγκοσμίως, κρατώντας σταθερά εδώ και χρόνια μία από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στους πιο διάσημους προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

Είναι, όμως, και ο ορισμός του ειδυλλιακού μέρους, με το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμά της να χαρίζει στους επισκέπτες μαγευτικές εικόνες που θα τις κουβαλούν για πάντα. Περικυκλωμένη από το βαθύ μπλε του Αιγαίου και το εκτυφλωτικό γαλάζιο του ουρανού, μοιάζει με ζωντανό πίνακα που πάνω του εκτυλίσσονται καλοκαιρινές περιπέτειες και ρομάντζα.

Σαντορίνη

Ωστόσο, όσα και αν γνωρίζουμε για τη Σαντορίνη, πάντα θα υπάρχουν καινούργια πράγματα που θα ανακαλύπτουμε για εκείνη και θα μας εντυπωσιάζουν. Το νησί των χρωμάτων, των εικόνων, των γεύσεων, των αισθήσεων, αλλά και της μακραίωνης ιστορίας, σε περιμένει να ανακαλύψεις τις εκπλήξεις που κρύβει και να ζήσεις τις πιο χαλαρωτικές διακοπές, στο πιο πολύβουο και κοσμοπολίτικο μέρος. Γιατί η Σαντορίνη κατορθώνει να τα συνδυάζει όλα.

Από την απόκοσμη φυσική ομορφιά της και τα ξακουστά ηλιοβασιλέματα, μέχρι την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τους γραφικούς της οικισμούς, το νησί ενδείκνυται για ρομαντικές διακοπές με μια αύρα νατουραλιστικής πολυτέλειας. Το σαντορινιό τοπίο ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στις καμπυλωτές, λευκές, ανθρώπινες παρεμβάσεις και την αδάμαστη μαύρη και κόκκινη φυσική πέτρα.

Σαντορίνη

Η μοναδική αυτή μορφολογία οφείλεται στο ενεργό ηφαίστειό της, όμως η γοητεία της δεν σταματά εκεί. Η Σαντορίνη σού δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις καλό φαγητό, να κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά και να περιπλανηθείς στους γραφικούς οικισμούς της που είναι η αποθέωση της κυκλαδίτικης γοητείας.

Επιβάλλεται, δε, να ατενίσεις το ξακουστό της ηλιοβασίλεμα από κάποιο σοκάκι ή ταράτσα της Οίας. Αν, όμως, θέλεις να αποφύγεις την πολυκοσμία, το θέαμα δείχνει εξίσου υπέροχο από το εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη του Θαλασσινού στην Οία, τη Φοινικιά, το Ημεροβίγλι ή τα παλιά ορυχεία στα Φηρά.

Στα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία θα απολαύσεις τη θέα, τα υπόσκαφα σπίτια, που είναι λαξευμένα μέσα στον βράχο της καλντέρας, αλλά και τις δεκάδες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Κάποιοι οικισμοί της Σαντορίνης είναι περισσότερο κοσμοπολίτικοι, κάποιοι λιγότερο, άλλοι περιτριγυρίζονται από τεράστιους αμπελώνες, ενώ σε άλλους θα βρεις ψηλά κάστρα. Αλλά όλα αυτά είναι και τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα του νησιού και θα κάνουν ξεχωριστό το ταξίδι σου.

Σαντορίνη

Δεν φεύγεις από τη Σαντορίνη αν δεν κάνεις πρώτα μια μονοήμερη εκδρομή με καΐκι στα γειτονικά νησάκια. Στη Θηρασιά θα θαυμάσεις την καλντέρα, στη Νέα Καμένη θα δεις από κοντά τον κρατήρα του ηφαιστείου και στην Παλαιά Καμένη θα επισκεφτείς την ιαματική πηγή με τη θεραπευτική λάσπη. Και στη Θήρα θα γεμίσεις από υπέροχες εικόνες και εμπειρίες.

Ένα ακόμα από τα στοιχεία που καθιστούν τη Σαντορίνη μοναδική είναι οι δημιουργημένες από το ηφαίστειο, απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η απόκοσμη Κόκκινη Παραλία με τους κόκκινους και μαύρους βράχους, τα σκούρα μπλε νερά και την κόκκινη άμμο που εναλλάσσεται με μαύρα βότσαλα, κάνοντας το τοπίο να μοιάζει… από άλλο πλανήτη.

Σαντορίνη

Και η Βλυχάδα μοιάζει με σεληνιακό τοπίο, με τους εντυπωσιακούς λευκούς βράχους, τη μαύρη άμμο και τα σκούρα βότσαλα. Στον Περίβολο με την ψιλή άμμο, θα απολαύσεις τις βουτιές σου στα πεντακάθαρα βαθιά νερά, ενώ εδώ θα βρεις και κάποια από τα πιο δημοφιλή beach bars του νησιού, καθώς και καφετέριες, ταβέρνες και υποδομές για θαλάσσιες δραστηριότητες. Για τις οικογένειες, πάλι, ιδανική επιλογή αποτελούν οι παραλίες Μπαξέδες – Παράδεισος και Μονόλιθος.

Η Σαντορίνη έχει πολλά να προσφέρει και σε εκείνους που αγαπούν τις έντονες συγκινήσεις: από υπέροχες πεζοπορίες στα όμορφα μονοπάτια του νησιού, επισκέψεις σε οινοποιεία και βόλτες με τελεφερίκ από τον Γιαλό στα Φηρά, μέχρι τους ποικίλους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας και το Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων.

Όσο για το φαγητό; Οι τοπικές γεύσεις όλο αρώματα, θα σου μείνουν αξέχαστες. Δοκίμασε λευκές μελιτζάνες, ντοματάκια, φάβα, αλλά και συνταγές όπως μελιτίνια, σφουγγάτο και ψαρόλια.

Πώς θα ταξιδέψεις άνετα, ευχάριστα και με ασφάλεια στη Σαντορίνη

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται ακτοπλοϊκώς, αλλά και αεροπορικώς μέσα από το προσφάτως ανακαινισμένο αεροδρόμιο της Σαντορίνης που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Με αναδιαμορφωμένους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, αυξημένο αριθμό πυλών, σημείων ελέγχου και check in, η ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία είναι δεδομένη.

Κάθε επισκέπτης μπορεί, πλέον, να βιώσει μια πλήρως αναβαθμισμένη, σύγχρονη εμπειρία ασφάλειας και άνεσης, αρχίζοντας και τελειώνοντας, με τον πλέον ιδανικό τρόπο, τον προσωπικό του μύθο στην μαγευτική Σαντορίνη. Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο που η «χαμένη Ατλαντίδα» των Κυκλάδων υποδέχεται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με ιδιαίτερη έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες.

Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Ήξερες ότι

  • Η Fraport Greece αύξησε τον αριθμό των απευθείας συνδέσεων, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο αγοράς της διεθνούς κίνησης στη συνολική κίνηση από 47% το 2016 σε 55% το 2023;
  • Το 2017 επισκέφθηκαν το νησί 1,931 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το 2023 αυξήθηκαν σε 2,776 εκατομμύρια επιβάτες;
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία είναι οι πέντε πρώτες χώρες σε κατάταξη από τις οποίες προέρχονται οι επιβάτες;
  • Συνεργάζεται με 32 αεροπορικές εταιρείες από 24 χώρες;
  • Εξυπηρετεί 59 συνδέσεις μεταξύ των χωρών;

Όσο για το καλοκαίρι 2024;

  • Το πρώτο εξάμηνο του 2024 επισκέφθηκαν το νησί 1.031.556 επιβάτες σε σύνολο 8.956 πτήσεων, αυξημένοι κατά 5,4% και 3,6% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023.
  • Προστέθηκαν τρεις νέες αεροπορικές εταιρίες (Etihad, Israir, LOT Polish Airlines).

Κάνε πιο ευχάριστη την αναμονή σου για την πτήση

Όσο θα βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο και θα περιμένεις την πτήση σου, αφήνεις το κινητό στην άκρη (σε διακοπές βρίσκεσαι, διακόπτεις απ΄όλα, έτσι δεν είναι;) και απολαμβάνεις τη βόλτα σου στα καταστήματα που υπάρχουν σε αυτό. Μπορείς να αγοράσεις σουβενίρ για τους φίλους σου, αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου ή το φαγητό. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν επιλογές για να περάσει η ώρα χωρίς να το καταλάβεις.

Καταστήματα με φαγητό και καφέ στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης:

  • Bonheur
  • Caldera
  • French Bakery
  • Holy Burger
  • Il Maestro
  • Refill
  • So Very Greek
  • Summer Breeze

Καταστήματα για αγορές στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης:

  • Hellenic Duty Free Shops
  • Connect Phone
  • Occhio Papavasiliou

Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ εδώ.