Αναβάθμιση του 3G δικτύου της κάνει η Wind, με φόντο την αύξηση της χρήσης των smartphones, καθώς από ό,τι φαίνεται οι καταναλωτές επιθυμούν να «σερφάρουν» όπου σταθούν και βρεθούν, κάτι που αναγκάζει και την εταιρία κινητής τηλεφωνίας να προσαρμοστεί στις ανάγκες της αγοράς.

«Τώρα που η Ελλάδα θα κινείται με το κάρο, εγώ θα κρατήσω την σύνδεση στο ίντερνετ στο smartphone μου, σαν ένα παράθυρο προς τον σύγχρονο κόσμο…», φέρεται να λέει χαρακτηριστικά μία χρήστης κινητού.

Το προηγούμενο Σάββατο μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη, η Wind παρουσίασε την αναβάθμιση του δικτύου της.

«Χτίζουμε ένα νέο δίκτυο 3G που πετάει οτιδήποτε παλιό που έχει σχέση με τις κεραίες και πάμε στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας από αυτό βγήκε ένα καλό. Πάμε κατευθείαν στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας», ανέφερε ο Γιώργος Τσαπρούνης, ανώτερος διευθυντής εταιρικών σχέσεων της εταιρίας.

Η εταιρία δημιουργεί ένα από τα πιο σύγχρονα ασύρματα δίκτυα στην Ευρώπη, που θα υπερισχύει σε υπεροχή σε ταχύτητες και χωρητικότητα, ενώ η WIND τοποθετείται ως πάροχος Mobile Data, Internet, & Broadband με ένα δίκτυο Νέας Γενιάς. Ακόμα, υποστηρίζεται η στρατηγική της Wind «smartphones για όλους», είναι έτοιμη να υποστηρίξει και άλλες τεχνολογίες, όπως η συχνότητες 4ης Γενιάς-4G, με μία μόνο απλή αναβάθμιση Software.

Ωστόσο η Wind μία εταιρεία γνωστή για τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη, η οποία από το 1992 μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 2,2 δισ. ευρώ για να επιτύχει, ένα ενιαίο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, με 99% κάλυψη 2G και 80% κάλυψη 3G, 4.000 χλμ. οπτικές ίνες, αλλά και 70% κάλυψη σταθερών γραμμών πανελλαδικά, είχε να αντιμετωπίσει και δυσκολίες στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Παρόλα αυτά, στην Αθήνα η μέση ταχύτητα download, από το 1,7 Mbps εκτοξεύτηκε στα 14,7 Μbps, ενώ όσον αφορά το upload, από το 0,4 Mbps, πήγε στα 1,5 Μbps. Αντιστοίχως στην Θεσσαλονίκη οι μετρήσεις έδειξαν για τα downloads, αύξηση από το 1,5 Mbps στα 14,8 Mbps, ενώ στο upload, από το 0,4Mbps, στο 1,4 Mbps.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η HUAWEI, της οποίας πελάτες είναι οι 45 από τους 50 κορυφαίους παρόχους στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες που συνολικά καλύπτουν το 1/3 του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ διαθέτει 140.000 υπαλλήλους παγκοσμίως που ασχολούνται με την ανάπτυξη!