Το FreeCol είναι ένα δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής. Η ιστορία ξεκινά το 1492 και σας βρίσκει να είστε ηγέτες μια μικρής ομάδας εποίκων, οι οποίοι έχουν μόλις αφιχθεί στην Αμερική με έναν και μόνο σκοπό: να κάνουν δικό τους το Νέο Κόσμο.

Αυτό που χρειάζεστε περισσότερο είναι τα χρήματα, γι αυτό και παράγετε αγαθά, τα οποία στέλνετε πίσω στην Ευρώπη. Με τα κέρδη σας θα χτίσετε πόλεις, ενώ υπάρχουν πάντα νέες τεχνολογίες για να μάθετε και να γίνετε καλύτεροι. Δεν είστε μόνοι όμως! Διάφορες ευρωπαϊκές δυνάμεις χτίζουν τις δικές τους αποικίες και, καθώς επεκτείνουν τα σύνορά τους, γίνονται όλο και πιο ισχυρές. Η απειλή του πολέμου είναι πάντα υπαρκτή.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι Ινδιάνοι. Μπορείτε να γίνετε φίλοι, να μάθετε πράγματα από αυτούς και να αναπτύξετε εμπορικές σχέσεις μαζί τους, ή να επιτεθείτε στα χωριά τους και να πάρετε με τη βία ό,τι έχουν. Η απόλυτη επιδίωξή σας είναι να γίνετε αρκετά ισχυροί, ώστε να δηλώσετε την ανεξαρτησία σας, κάτι που φυσικά δε θα αρέσει στο Βασιλιά, οπότε φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσετε τις δυνάμεις που θα στείλει και να νικήσετε στο παιχνίδι.

Κατεβάστε το παιχνίδι εδώ

πηγή: tzampaola