Απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο – όπως και ο Έλληνας πρωθυπουργός- στη φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές στα ονόματα της Άγια Νακαμούρα, της Λέιντι Γκάγκα και της Σελίν Ντιόν, όπως αναφορά γίνεται και στο ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Η παράσταση θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, μία Τελετή Έναρξης που θα γίνει για πρώτη φορά. Επομένως, η παράσταση θα πρέπει να βασίζεται στα σκηνικά που προσφέρει η «Πόλη του Φωτός», οι γέφυρες του Παρισιού, οι στέγες, τα μουσεία -Ορσέ, Λούβρο – και μνημεία όπως το Παλάτι του Κεραμεικού και η Παναγία των Παρισίων.

Το επίσημο δείπνο του Μακρόν στο Λούβρο 

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Λούβρο ηγέτες και διεθνείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο για το δείπνο πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι την Παρασκευή 26/07.

Στο γκαλά έδωσαν το παρών 500 καλεσμένοι και φυσικά δεν έλειψε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης Μαρέβα gala δείπνο Παρίσι

Άλλες προσωπικότητες που παρευρέθηκαν στο δείπνο ήταν ο βασιλιάς της Ισπανίας με την γυναίκα του, Λετίθια, η Τζιλ Μπάιντεν που εκπροσωπεί τον Αμερικανό πρόεδρο, το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου καθώς και της Δανίας.

Δείτε φωτογραφίες: