Η αισιοδοξία που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες στη Σερβία σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν δικαιολογημένη τελικά, αφού η σερβική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στο Παρίσι.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου είχε τραυματιστεί στο γόνατο στο Roland Garros και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, οπότε όλα έδειχναν ότι θα απουσίαζε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος, όμως, δεν ήθελε ούτε να σκέφτεται κάτι τέτοιο.

Έτσι, όπως είχε γίνει γνωστό πριν λίγες μέρες, είχε πετάξει τις πατερίτσες και μπορούσε να κινηθεί άνετα χωρίς αυτές, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες συμμετοχής του στους Αγώνες να αυξηθούν, μέχρι που ήρθε τώρα η επιβεβαίωση.

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ντούσαν Λάγιοβιτς πληρούν τις προϋποθέσεις που σχετίζονται με την κατάταξη της ATP και επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της σερβικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τον Νόλε να συνεχίζει την αποθεραπεία του με στόχο να παρουσιαστεί έτοιμος στους αγώνες του στο Παρίσι.