Ο υπερηχητικός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, μετέτρεψε σε… περίπατο την αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, συνεχίζοντας σε απόσταση αναπνοής την «καταδίωξη» της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 94-67, για την 13η αγωνιστική της Euroleague, αυξάνοντας το ρεκόρ τους σε 9-4 και υποχρεώνοντας τη Φενέρ στην τρίτη φετινή ήττα της.

Τα σεμιναριακά στατιστικά του Ολυμπιακού στο πρώτο εικοσάλεπτο με 14/17 δίποντα, 9/16 τρίποντα, 3/5 βολές, 14 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ, απλοποίησαν το έργο των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο μη αναστρέψιμο +27 (58-31) και δεν κοίταξαν πίσω…

Οι Πειραιώτες «πετάνε» για Γαλλία ενόψει της δεύτερης υποχρέωσης τους στη «διαβολοβδομάδα» με τη Βιλερμπάν (15/12, 22:00).

Για την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο εικοσάλεπτο μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από το +27 επί της Φενέρμπαχτσε, αν και στάθηκε και στις απουσίες της τουρκικής ομάδας. Παραδέχθηκε ότι η εικόνα των ερυθρόλευκων ήταν σπουδαία στο πρώτο εικοσάλεπτο και κράτησε όπως το συνηθίζει χαμηλούς τόνους στις δηλώσεις του γνωρίζοντας πως η Βιλερμπάν περιμένει στη… γωνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι για εμάς, σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα. Η εμφάνισή μας στο πρώτο μέρος ήταν μοναδική, μοιράσαμε 19 ασίστ και σκοράραμε 58 πόντους, ενώ και η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Ο πρώτος στόχος μας ήταν να αποφύγουμε την αποτελεσματικότητα της ομάδας με το καλύτερο ποσοστό στη ρακέτα. Νομίζω ότι σκόραραν λίγο στη ρακέτα. Πρέπει φυσικά να έχουμε στο μυαλό μας ότι ήρθε χωρίς τρεις παίκτες της, όμως έτσι είναι η EuroLeague, οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του παιχνιδιού.

Στο β’ μέρος κάναμε πολλά λάθη και σε ένα ματς 30 πόντων τα 19 λάθη είναι πολλά. Δεν θα παραπονεθώ, ήταν μια καλή νίκη, ήταν δύο αγώνες με τη Βίρτους και με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, ήταν μια δύσκολη σειρά αγώνων. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για κάτι, είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και τα πήγαμε πολύ καλά. Σκεφτόμαστε την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν, που είναι σε καλή κατάσταση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτούς. Η αποψινή νίκη είναι σημαντική, όμως πρέπει και να ανοίξει το ροτέισον για το κομμάτι της ενέργειας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πάντα όταν κοουτσάρεις σε διπλή αγωνιστική πρέπει να λαμβάνεις υπόψη τη νίκη που είναι σημαντική και αν είναι δυνατό, να ανοίξεις το rotation γιατί πρέπει να υπάρχει ενέργεια σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια. Με βάση αυτό, μας βοήθησε πολύ το πρώτο ημίχρονο. Όχι μόνο αυτό. Μας βοήθησε και όποιος ήλθε από τον πάγκο και ήταν έτοιμος να παίξει».

Όσο για τη συμβολή των παικτών που έρχονται από τον πάγκο, είπε: «Έχουμε κάποια δίδυμα που ταιριάζουν μεταξύ τους, άλλος συμπληρώνει άλλον. Πιστεύουμε στο ρόστερ μας και σε όλους τους παίκτες που έχουμε. Ο Λαρεντζάκης έχει κρίνει πολλά παιχνίδια, ο Πίτερς είναι ο παίκτης που βλέπετε, όλοι είναι σημαντικοί για εμάς. Δεν γίνεται να βγάλεις σεζόν με παίκτες στα +35 λεπτά. Ο Βεζένκοβ παίζει λιγότερο και είναι σημαντικό γι’ αυτόν, σκοράρει το ίδιο και σε λιγότερο χρόνο. Δεν είχαμε τον Μπλακ, ο Γουόκαπ και ο ΜακΚίσικ έκαναν θεραπείες, έτσι είναι όμως, οι τραυματισμοί είναι μέρος του μπάσκετ».