Ο ΠΑΟΚ είχε μείνει στο -14 από την κορυφή μετά την ήττα από την ΑΕΚ οπότε η επιστροφή στις νίκες ήταν κάτι παραπάνω από υποχρεωτική στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έδειξε ότι το είχε συνειδητοποιήσει, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 2-0 από το πρώτο 10λεπτο και να παραμείνει μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, αφού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους Ηπειρώτες.

Οι ασπρόμαυροι μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια και τελικά κατάφεραν να πετύχουν όχι ένα αλλά δύο μέσα στο πρώτο 10λεπτο. Η αρχή έγινε στο 8′, όταν ο Σοάρες εκτέλεσε φάουλ και ο Ίνγκασον με κεφαλιά έκανε το 1-0, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 10′, το 2-0 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ μετά το κράτημα του Σόρια στον Ολιβέιρα.

Τα πράγματα, επομένως, δεν απλοποιήθηκαν μόνο αλλά έγιναν πολύ εύκολα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν κατοχή μπάλας, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 23′ είχαν καλή ευκαιρία για το τρίτο γκολ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο σουτ του Κωνσταντέλια μετά την ωραία μπαλιά του Ελ Καντουρί. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με λίγα λόγια, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αθανασίου, όμως, έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο δυνατό σουτ του Ολιβέιρα στο 40′ και ο Ίνγκασον με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, μετά τη σέντρα του Σοάρες, στο 41′, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 2-0.

Με την έναρξη του δεύτερου όμως, στο 50′, θα μπορούσε να γίνει 2-1, αφού η μπάλα κόντραρε σε ένα γύρισμα του Ροσέρο και πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά. Οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να πάρουν μέτρα και να πιέσουν με στόχο το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι αλλά ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση και έριξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, διατηρώντας εύκολα το 2-0 και επιστρέφοντας στις νίκες.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64′ Νάσμπεργκ), Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (70′ Φ. Σοάρες), Κωνσταντέλιας (79′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (79′ Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης (81′ Παμλίδης), Ροσέρο (91′ Τσάβος), Φοφανά (46′ Μορέιρα), Λιάσος (91′ Τσίρης), Μπαλάν (64′ Σταματελόπουλος).