Ούτε την Τρίτη (9/3) έκανε προπόνηση ο Ουσεϊνού Μπα στον Ολυμπιακό, δύο ημέρες πριν από το σπουδαίο πρώτο παιχνίδι με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός εξακολουθούσε να έχει ενοχλήσεις στη μέση, αν και το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να δώσει το παρών στην ενδεκάδα του αγώνα της Πέμπτης (11/3, 22.00). Την Τετάρτη (10/3) εκφράζεται η εκτίμηση πως θα προπονηθεί, πως θα λάβει μέρος στις τελικές δοκιμές του Πέδρο Μαρτίνς και θα πάρει θέση δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Η παρουσία του Αφρικανού είναι κομβικής σημασίας για τον Πορτογάλο, αφού θα του δώσει το δικαίωμα να κατεβάσει τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-3-3 απέναντι στους «κανονιέρηδες», οι οποίοι σαφέστατα είναι ανώτερη ομάδα από την PSV, πολύ πιο επικίνδυνη στην επίθεση. Με αυτό το σχήμα ο προπονητής θέλει να πετύχει ακόμη περισσότερη… σκληράδα και τακτική προσήλωση, αφού είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός θα πιεστεί από το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα. Λόγω της απουσίας του Μπα από το πρόγραμμα της Τρίτης (9/3), ο Μαρτίνς δοκίμασε μαζί Βαλμπουενά και Φορτούνη, αν και θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη να τους δούμε παρέα στην ενδεκάδα του κρίσιμου παιχνιδιού που ακολουθεί. Στο ενδεχόμενο μη χρησιμοποίησης του Μπα στην ενδεκάδα της αναμέτρησης με την Άρσεναλ, όλα δείχνουν πως τη θέση του θα λάβει ο Εμβιλά.

Ξαναλέμε όμως: Το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί ο Μπα και ο Εμβιλά να πάρει θέση στη μεσαία γραμμή. Ο Πορτογάλος προπονητής «καίγεται» να έχει διαθέσιμο τον Μπα και το ίδιο με τον Εμβιλά στα χαφ. Είναι δύο κομβικοί ποδοσφαιριστές και τους θεωρεί αναπόστατα κομμάτια στο πλάνο που έχει στο μυαλό του για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Στο ακραίο σενάριο που ο Σενεγαλέζος δεν δώσει το παρών, το πράγμα σίγουρα περιπλέκεται. Τι θα κάνει ο Μαρτίνς; Θα κατεβάσει 4-3-3 με Εμβιλά στόπερ, αλλά ποιος θα είναι ο τρίτος χαφ; Ο Ανδρούτσος; Και αν τελικά επιλέξει το 4-3-2-1, θα χρησιμοποιήσει και Βαλμπουενά και Φορτούνη; Ή θα μείνει ένας από τους δύο εκτός για να παίξει ο Μασούρας;

Στην περίπτωση που τελικά όλα κυλήσουν βάσει προγράμματος και ο Μπα μπει στην ενδεκάδα, τότε απλά αναζητούμε τον έναν από τους δύο που θα πάρουν θέση στην επιθετική γραμμή, στο 4-3-3. Φορτούνη ή Βαλμπουενά δηλαδή.

Το τελευταίο διάστημα ο Φορτούνης είναι ανεβασμένος και σαφέστατα σε καλύτερη κατάσταση από τον Βαλμπουενά. Ο Μπρούμα από την πλευρά του δείχνει κι αυτός να έχει καπαρωμένη θέση στο βασικό σχήμα. Άλλωστε όποτε είναι υγιής, αποδεικνύει πως δεν υπάρχει άλλος εξτρέμ με αυτήν την ποιότητα. Μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, αλλά και φυσικά με την ταχύτητα που τον διακρίνει. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά την τελευταία προπόνηση, που θα γίνει στο Ρέντη το απόγευμα της Τετάρτης (10/3).

Πηγή: gazzetta.gr