Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε αλλά άφησε πίσω του ποδοσφαιρικές στιγμές που καθηλώνουν μικρούς και μεγάλους. Ο Θεός του ποδοσφαίρου είχε βάλει και το γκολ του αιώνα γράφοντας μία ακόμα χρυσή σελίδα στη μεγάλη καριέρα του.

Η ιστορία του σπουδαιότερου γκολ που μπήκε στην ιστορία του ποδοσφαίρου, στον αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία το 1986 είναι λίγο πολύ γνωστή. Η περιγραφή αλλά και η «τρελή» πορεία του Ντιεγκίτο μέχρι να κάνει αυτό που ξέρει να καλά… να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο γιατί θεωρείται θρύλος του ποδοσφαίρου.

«Την έχει ο Μαραντόνα, τον μαρκάρουν δύο, πατάει την μπάλα ο Μαραντόνα, πηγαίνει από την δεξιά πλευρά η ιδιοφυΐα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, περνάει τον τρίτο και θα την δώσει στον Μπουρουσάγκα, πάντα ο Μαραντόνα, ιδιοφυΐα, ιδιοφυΐα, ιδιοφυΐα, τα-τα-τα-τα-τα-τα, γκοοοοοοοοοολ, γκοοοοοοοοοολ, θέλω να κλάψω, Θεέ μου, να ζήσει το ποδόσφαιρο, γκολάραααα, Ντιέγκοοοο, Μαραντόνα, είναι για να κλαις, συγχωρέστε με, Μαραντόνα, σε μια αξέχαστη κούρσα, η καλύτερη όλων των εποχών, κοσμικός κομήτης, από ποιον πλανήτη μας ήρθες;

Για να αφήσεις πίσω σου τόσους Άγγλους, για να γίνει η χώρα μια γροθιά κλαίγοντας για την Αργεντινή, Αργεντινή 2, Αγγλία 0, Ντιε-γκολ, Ντιε-γκολ, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα! Σε ευχαριστώ Θεέ μου για το ποδόσφαιρο, για τον Μαραντόνα, γι’ αυτά τα δάκρυα, γι’ αυτό το Αργεντινή 2, Αγγλία 0.» περιέγραψε ο αθλητικός δημοσιογράφος που κάλυπτε τον αγώνα.