«Όποιος κάνει σκληρό μαρκάρισμα που τραυματίζει τον αντίπαλο και λαμβάνει κίτρινη κάρτα θα πρέπει να μένει εκτός αγωνιστικού χώρου για το ίδιο διάστημα που ο αντίπαλός του δέχεται τις ιατρικές φροντίδες». Αυτή είναι η ριζοσπαστική πρόταση του Πιερλουίτζι Κολίνα του νούμερο ένα των διαιτητών UEFA σε συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού της FIFA.

«Αυτή τη στιγμή όταν το ματς ξεκινάει ξανά, η ομάδα του ποδοσφαιριστή που έκανε το φάουλ παίζει για κάποια λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα. Θα ήταν σωστό να αλλάξουμε τον κανονισμό και να τον τροποποιήσουμε έτσι ώστε να υπάρχει αριθμητική δικαιοσύνη», είπε…

Η ιδέα της προσωρινής αποβολής δεν είναι καινούργια. Ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ είχε προτείνει μια παρόμοια τιμωρία, αλλά για αυτούς που προσποιούνται τραυματισμό. «Θα πρέπει να μένουν εκτός για κάποια λεπτά ειδικά όταν αφού τραυματίζονται ή κάνουν τους τραυματίες ζητούν αμέσως να επανέλθουν» είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο.

Φανταστείτε τώρα να εφαρμοστούν και οι δύο προτάσεις. Όπερ σημαίνει ότι ο διαιτητής θα πρέπει να αποβάλλει προσωρινά τους «κακούς», αλλά αν μετά συνειδητοποιήσει ότι το «θύμα» υπερέβαλλε ή έπαιξε «θέατρο» να αφήσει το «θύμα» έξω τιμωρία και να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη επαναφέροντας στο γήπεδο τον υποτιθέμενο «θύτη».

Και αν τώρα στο ρόλο του «θύτη» -κάνει φάουλ, τραυματίσει και πάρει και κίτρινη κάρτα- είναι ο τερματοφύλακας και για όσο διάστημα μείνει ο αντίπαλός του εκτός πρέπει να μείνει και αυτός έξω από το γήπεδο, ποιος θα τον αντικαταστήσει για τα εν λόγω λεπτά; Θα γίνει εσωτερική αντικατάσταση ή η ομάδα του θα παίζει το συγκεκριμένο διάστημα χωρίς γκολκίπερ;

Θα έχουν χρόνο να τα εξετάσουν όλα αυτά τα θέματα στο διεθνές συμβούλιο…

Περισσότερες ειδήσεις και αναλύσεις για το ιταλικό ποδόσφαιρο στο tifosi.gr