Απόλυτη επίγνωση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Άρης, δήλωσε ότι είχε πριν αποφασίσει να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία, ο Λούκας Αλκαράθ. Ο Ισπανός τεχνικός μάλιστα, χαρακτήρισε πρόκληση την κατάσταση στην ομάδα ενώ τόνισε ότι οι «κίτρινοι» επέμειναν περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες που τον προσέγγισαν και αυτό έπαιξε ρόλο.

Ο Άλκαραθ σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, τον «Abc» περιέγραψε την κατάσταση στον Άρη λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα η οποία όπως είπε, περνάει ότι ακριβώς και η Ισπανία.

«Οι πρώτες μέρες ήταν μία αλλαγή για μένα, αλλά ήθελα να ξεκινήσει αυτή η περιπέτεια. Οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση έχοντας ζυγίσει τα πολλά προβλήματα που έχει ο Άρης, αλλά αυτό ακριβώς είναι που αποτελεί πρόκληση για μένα. Είχα κι άλλες προτάσεις για να προπονήσω ομάδες εκτός Ισπανίας, αλλά δεν επέμειναν ποτέ τόσο όσο επέμεινε ο Άρης, κι έτσι πήρα την απόφαση να έρθω», τόνισε αρχικά ο Άλκαραθ.

Όσο για την κατάσταση στον Άρη, είπε: «Υπάρχει μια κρίση σημαντική στην Ελλάδα και ειδικότερα στον Άρη που ξόδεψε πολλά χρήματα τα περασμένα χρόνια και τώρα η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν του επιτρέπει να κάνει πάνω από τρεις υπογραφές συμβολαίου. Η ομάδα δεν έχει άδεια και οι μεταγραφές παικτών κάτω των 24 ετών πρέπει να είναι όλοι Έλληνες. Είναι έξι ομάδες που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση και αυτές είναι οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Η ομάδα έχει καλή προδιάθεση, λείπει όμως πολλή δουλειά και λίγη εμπειρία. Είναι περίπλοκο, αλλά η δουλειά γίνεται τη δεδομένη στιγμή. Σιγά σιγά θα βελτιωθούμε και θα δούμε πως θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Πηγή: sport-fm.gr