Μπορεί να μην είναι από τις βασικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αλλά αποτελεί ποδοσφαιριστή του ευρύτερου rotation, που τόσο σημαντικό είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τις μεγάλες απαιτήσεις και τους πολλούς αγώνες. Ο λόγος για τον Εβγκέν Σάκχοφ, που σύμφωνα με έναν συμπατριώτη του, δείχνει τάσης φυγής από τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της Ουκρανίας ο Σεργκέι Πούτσκοφ, προπονητής της Χίρνικ (ομάδα της Β’ Εθνικής στη χώρα του), υποστήριξε ότι στο διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη διαπίστωσε ότι ο μέσος του ΠΑΟΚ έχει ανησυχίες όσον αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

«Εδώ και χρόνια ζει η αδερφή μου στη Θεσσαλονίκη και την επισκέφθηκα για τα γενέθλιά της. Παράλληλα, είδα και τον Σακχόφ. Εκείνες τις ημέρες ο ΠΑΟΚ, έπαιζε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ανησυχεί πολύ για το μέλλον του, αλλά αυτή είναι μια καθαρά δική του απόφαση. Χρειάζεται παιχνίδια, γιατί είναι μέλος της εθνικής Ουκρανίας. Καταλαβαίνω ότι θέλει να μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας. Αν δεν πάρει τις ευκαιρίες που θέλει, είναι πιθανό να αλλάξει ομάδα στο μέλλον», τόνισε ο 55χρονος τεχνικός.

Ο Σάκχοφ δεν αποτελεί βασική επιλογή του Λουτσέσκου για την ενδεκάδα της ομάδας του, καθώς ως «εξάρι» επιλέγει τον Τσίμιροτ ή τον Κάνιας και ως «οκτάρι» τον Μαουρίσιο. Ωστόσο, αποτελεί έναν από τους παίκτες που αποτελούν μόνιμη αλλαγή του Ρουμάνου προπονητή, καθώς στο τρέχον πρωτάθλημα έχει 9 συμμετοχές, έστω κι αν οι περισσότερες εξ αυτών είναι ολιγόλεπτες.

Μένει, λοιπόν, να φανεί εάν όντως ο Ουκρανός μέσος θα επιδιώξει πράγματι να φύγει από το Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ…