Μετά τους «πρίγκιπες», είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας στον Παναθηναϊκό. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ βρίσκεται στο επίκεντρο της μεταγραφολογίας γιατί προσφέρει πάνω απ’ όλα ασφάλεια και εμπνέει εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακα που αγωνίζεται λίγα μέτρα πιο πίσω του, αλλά το ίδιο κάνει και στους συμπαίκτες του στην άμυνα! Ο Γάλλος στόπερ, έχει αναδειχθεί σε παίκτη – πρωταγωνιστή στον φετινό Παναθηναϊκό του Ζεσουάλντο Φερέιρα, όχι μόνο για τις ικανότητές του στα μετόπισθεν, αλλά και με αυτές στο… σκοράρισμα!

Καλά διαβάσατε! Με τα τρία γκολ που απαριθμεί στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση των «πράσινων» σκόρερ τη φετινή περίοδο. Μπορεί, όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010, να μην έκανε το ντόρο που θα γινόταν ο Γκαλάς τελικά ερχόταν στον Παναθηναϊκό, αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη των οπαδών της ομάδας μέσα στο γήπεδο.

Με τις καίριες επεμβάσεις του, το βαρύ κορμί του και τη δύναμη στον αέρα αλλά και επί χόρτου, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα απλά… δεν τον αλλάζει! Για την ακρίβεια, ίσως ο Παναθηναϊκός φέτος να μην θέλει να σταθεί στον τομέα του παθητικού, αφού έχει κρατήσει μόλις δύο φορές την εστία του απαραβίαστη (με Κέρκυρα και Εργοτέλη), αλλά όταν χρειάζεται να βγει από δύσκολες καταστάσεις, ο «Μπουμ» κάνει το… «μπαμ»!

Με 25 συμμετοχές την περσινή αγωνιστική σεζόν και 12 στην τρέχουσα, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο προπονητής του δεν θέλει να δει να… τραυματίζεται.

Άστον Βίλα και Οσέρ φέρονται να έχουν βάλει τον έμπειρο αμυντικό στο «μάτι». Η αγγλική ομάδα ελέω της επιθυμίας του Άλεξ ΜακΛις, ενώ ο γαλλικός σύλλογος λόγω της παρουσίας του παίκτη στο Championnat, στο πρόσφατο παρελθόν. Το φετινό καλοκαίρι, ο Μπουμσόνγκ δήλωνε μετέωρος, πλέον δηλώνει περήφανος που είναι μέλος της «πράσινης» οικογένειας, αλλά πάντα σκέφτεται το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην πατρίδα του.

Πηγή: Sday.gr