Στη σύλληψη τριών μεταναστών από το Ουζμπεκιστάν που θεωρούνται ύποπτοι για την δολοφονία ενός 22χρονου οπαδού της Ζενίτ σε συμπλοκές την περασμένη Τρίτη, προέβη η αστυνομία της Ρωσίας. Συνεχίζεται η έρευνα για το θέμα αλλά και η προσπάθεια απεμπλοκής του ποδοσφαίρου από το συμβάν.

Τα κρούσματα βίας μεταξύ οπαδών ρωσικών ομάδων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα ένας νεκρός, πράγμα που αυξάνει την ανησυχία στις αρχές της χώρας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, ο 22χρονος, Ρομάν Λοβτσίκοφ, οργανωμένος οπαδός της Ζενίτ, χτυπήθηκε με σιδερένιο αντικείμενο και λίγο αργότερα κατέληξε, μετά από συμπλοκή με εργάτες μετανάστες από το Ουζμπεκιστάν.

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται λίγους μήνες μετά τον θάνατο οπαδού στην Μόσχα, σε παρόμοιο περιστατικό, ωστόσο όπως τόνισε ένας εκπρόσωπος των αρχών που έχουν αναλάβει την έρευνα: «επίσημα δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει το περιστατικό με το ποδόσφαιρο».

Το τελευταίο διάστημα στην Ρωσία οι συγκρούσεις εθνικιστών και μεταναστών έχουν δημιουργήσει ανησυχία και στην κυβέρνηση της χώρας η οποία προσπαθώντας να διατηρήσει την ηρεμία και να μην βρεθεί πρόσφορο έδαφος για… μεταφορά όλων αυτών των επεισοδίων στα γήπεδα, είχε συναντήσεις με οργανωμένους οπαδούς.

Πηγή: sportfm.gr