Η 20χρονη Άννα Κορακάκη είναι το κορίτσι που άφησε άφωνη την Ελλάδα με τα δύο μετάλλια στη σκοποβολή.
Το Ρίο της έφερε γούρι και το γλυκό κορίτσι από τη Δράμα έκανε το όνειρο της πραγματικότητα κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα γράφοντας ιστορία στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιάδα.
Η Άννα Κορακάκη στόχευε στο μετάλλιο από την αρχή του αγώνα με αεροβόλο πιστόλι από 10 μέτρα. Κάποια στιγμή μάλιστα ήταν στην πρώτη θέση.
Στις 20 βολές που έριξε έδειξε απίστευτη σταθερότητα συγκεντρώνοντας συνολικά 177,7 βαθμούς πίσω από την Κινέζα που πήρε το χρυσό και τη Ρωσίδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση.
Σήμερα δικαιώθηκε διπλά. Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο σπορ πιστόλι 25 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συνέλεξε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση.
Ηταν η μόνη που βρήκε στόχο στις πρώτες πέντε βολές και, παρόλο που έπεσε στην τρίτη θέση, βρήκε την ψυχραιμία και επανήλθε στην πρώτη. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.
Η αρχή ήταν η ιδανική για την Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά ενώ προηγείτο 6-0 το άγχος βάρυνε το… χέρι. Η 34χρονη Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει (6-6) αλλά εκεί φάνηκε η ψυχραιμία της 20χρονης από τη Δράμα. Στο όγδοο και τελευταίο σετ, η Αννα Κορακάκη ήταν εύστοχη σε τέσσερις και η Καρς σε 3. Με 8-6 κατέκτησε το 112ο γαλανόλευκο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το 13ο για τη σκοποβολή. «Εύχομαι η διάκριση να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να μπουν στα σκοπευτήρια. Την ώρα που ήμουν στο βάθρο πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι δυσκολίες που πέρασα για να βρεθώ εδώ», δήλωσε η νεότερη Ελληνίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης.
«Σκοποβολή ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια και ο λόγος ήταν ο πατέρας μου. Ήταν και εκείνος μέλος της Εθνικής ομάδας για 12 χρόνια. Μου είπε να δοκιμάσω το συγκεκριμένο άθλημα γιατί εγώ στην αρχή έκανα άλλα αθλήματα. Έκανα στίβο και έπαιζα βόλεϊ. Είχα πρόβλημα με τα πόδια μου και μία μέρα μου είπε να πάω στο σκοπευτήριο για να δοκιμάσω, και έτσι ξεκίνησα» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.
Η Άννα Κορακάκη που είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και από πολύ μικρή έδειξε ότι έχει ταλέντο στη σκανδάλη.
Το Ολυμπιακό μετάλλιο ήταν ένα όνειρο για την Άννα Κορακάκη, ο ύψιστος αθλητικός της στόχος, σχεδόν από την πρώτη ημέρα που έπιασε στα χέρια της όπλο σκοποβολής. Αυτό συνέβη στα 12 της χρόνια, όταν με παρότρυνση του πατέρα της, Τάσου Κορακάκη, μεταπήδησε από τα αθλήματα του στίβου στα οποία είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της έως τότε. Η αφορμή για την στροφή αυτή στην αθλητική σταδιοδρομία της Άννας ήταν ένας τραυματισμός στα πόδια.
Έως τότε η σκοποβολή, παρόλο που ήταν το άθλημα στο οποίο είχε επιδοθεί με μεγάλη επιτυχία ο πατέρας της, δεν προκαλούσε στην Άννα κανένα ενδιαφέρον. Ωστόσο, αμέσως μόλις δοκίμασε να «ρίξει» με το αεροβόλο, το έμφυτο ταλέντο της στο άθλημα εκδηλώθηκε -και ήταν μάλιστα τόσο έντονο, ώστε ο Τάσος Κορακάκης προέβλεψε ότι η κόρη του θα είναι Ολυμπιονίκης το 2016.
Υπό την καθοδήγηση του πατέρα-προπονητή, η Άννα Κορακάκη άρχισε να εργάζεται συστηματικά και να λαμβάνει μέρος σε όλο και πιο απαιτητικές διοργανώσεις, με υψηλό συναγωνισμό, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις.
Η Άννα ήταν μόλις 14 ετών όταν έκανε το διεθνές της ντεμπούτο και ήδη από την πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα εκτός Ελλάδας κατάφερε να διακριθεί, κατακτώντας την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής, στο Μόναχο. Το 2011 ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό, ενώ το 2014 έφυγε με το χρυσό μετάλλιο από την διοργάνωση. Ταυτόχρονα, ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εξυπακούεται ότι στην Ελλάδα η Άννα Κορακάκη είναι κυρίαρχος, καθώς από το 2011 είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και στα 25 μέτρα πυροβόλων όπλων, κάτι που έχει καταφέρει επί 8 συνεχόμενες χρονιές. Αντίστοιχα είναι και τα ρεκόρ της, εφόσον κατέχει τις κορυφαίες επιδόσεις στα 10 και τα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, ενώ με 391/400 έχει καταρρίψει το αντίστοιχο ρεκόρ στην κατηγορία των Γυναικών.
Παράλληλα με τον πρωταθλητισμό στην σκοποβολή, η Άννα Κορακάκη φοιτά στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη σχολή Ειδικής Αγωγής.