Πρόβα, ποια πρόβα; Μόνο ως τέτοια δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός το φιλικό με τον ΟΦΗ (0-0), λίγες μέρες πριν την κόντρα με την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ναι μεν δημιούργησε κι έχασε αρκετές ευκαιρίες (δοκάρι με τον Φουστέρ) αλλά δεν είχε ρυθμό.

Δυο ενδεκάδες από τον Βαλβέρδε, ο οποίος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του εν όψει της αναμέτρησης με τους Γάλλους.

Σχήμα με το οποίο ενδεχομένως θέλησε να κρύψει τα πλάνα του, αλλά όχι και την μπάλα «κατέβασε» ο Βαλβέρδε τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό ας κρατήσουμε μερικά πράγματα ξεκινώντας από τα βασικά: Όρεξη είχαν οι Πειραιώτες; Ναι. Ευκαιρίες; Ναι. Ουσία; Εκ του αποτελέσματος όχι. Ρυθμό; Επίσης ΟΧΙ. Θα πει κανείς βγαίνουν συμπεράσματα για ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό απέναντι στη Μαρσέιγ, από ένα φιλικό με τον ΟΦΗ και χωρίς ούτε ΕΝΑ επίσημο ματς Σεπτέμβρη μήνα; Με την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ προ των πυλών δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά.

Σωστά θα σκέφτεται κανείς ότι ο αγώνας θα μπορούσε να είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη αν η κεφαλιά του Φουστέρ στο 6’ πήγαινε αντί για το οριζόντιο δοκάρι, στα δίχτυα του (πολύ σταθερού όποτε χρειάστηκε να επέμβει) Κάρολ. Με τα «αν» όμως δεν βγαίνει τίποτα. Παρόλο, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και κατάφεραν να κάνουν αρκετές φάσεις -απέναντι σε ένα κατώτερο είναι αλήθεια αντίπαλο- αυτό που παρουσίασαν σήμερα στο «Καραϊσκάκη» δεν μοιάζει (από άποψη ρυθμού τουλάχιστον) αρκετό εν όψει της επικείμενης κόντρας με τους Γάλλους.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και τις μαζεμένες αλλαγές του Βαλβέρδε ήταν ολοφάνερο πλέον πως ο Βάσκος τεχνικός δεν είχε καμία διάθεση να κάνει εύκολη τη δουλειά του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Τ’ άλλαξε όλα δοκιμάζοντας διαφορετικά πρόσωπα και σχήματα. Αυτό δεν επηρέασε ως προς την παραγωγή φάσεων. Κάθε άλλο. Εκείνο που έλειψε ήταν το γκολ.

Πηγή: sport-fm.gr