Ακόμη και όσοι δεν είναι λάτρεις του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, σίγουρα κατά τη διάρκεια του γκραν πρι στο Μονακό, παρακολουθούν έστω έναν γύρο, λόγω της ιδιαιτερότητας της πίστας. Ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ τονίζει πως φέτος ο αγώνας θα είναι ακόμη πιο απολαυστικός.

«Υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των αγώνων σε σχέση με τα ελαστικά, η στρατηγική είναι πιο πολύπλοκη φέτος. Παραδοσιακά στο Μονακό τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά φέτος είναι πιθανό, κυρίως λόγω των ελαστικών. Υπάρχουν πιλότοι που τρέχουν με καινούρια ελαστικά, άλλοι με παλιά και αυτό κάνει τη διαφορά», ανέφερε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίο στη συνέχεια πρόσθεσε για το σύστημα των κινούμενων αεροτομών.

«Όσον αφορά το DRS για να είμαι ειλικρινής χαίρομαι να το χρησιμοποιώ στον αγώνα, αλλά όχι στις δοκιμές και στις κατατακτήριες. Όλοι οι πιλότοι σκέφτονται το ίδιο, θέλεις να τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς, αλλά το να το ενεργοποιείς στο Μονακό θα είναι λίγο επικίνδυνο», συμπλήρωσε ο πιλότος της Red Bull.

Πηγή: sport-fm.gr