Απάντηση σε όσους έλεγαν ότι δεν μπορεί να νικήσει ο Ολυμπιακός τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό υποστήριξε ο Τζαμόντ Γκόρντον, στη Sportday, ότι ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ ανέφερε παράλληλα ότι οι τρεις σερί νίκες επί των «πρασίνων» δεν θα έχουν καμία σημασία στους τελικούς των πλέι οφ.

Αναλυτικότερα ένα μέρος όσων δήλωσε στη Sportday, ο 27χρονος μπασκετμπολίστας:

-Πώς μεταφράζεται στο μυαλό σου ότι κατακτήσατε το Κύπελλο απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό;
«Είναι ένα πολύ γλυκό συναίσθημα. Ξεχωριστό. Η κάθε “κούπα” έχει τη δική της σημασία. Για εμένα ήταν το πρώτο Κύπελλο και αποτελεί από μόνο του κάτι πολύ σημαντικό. Φυσικά θέλω να κατακτήσω και άλλα με τον Ολυμπιακό. Πάντως είναι στιγμή που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα τη θυμάμαι έντονα. Ένα τρόπαιο ιδιαίτερο για την ομάδα, για τη διοίκηση, αλλά και για τους οπαδούς μας που μας έσπρωξαν στη νίκη και αξίζουν πολλά περισσότερα από όσα τους έχουμε προσφέρει. Μας έδωσαν ενέργεια, αλλά και εμείς μπήκαμε πολύ δυνατά στο παρκέ με την απαιτούμενη συγκέντρωση».

-Τί ήταν αυτό το οποίο κράτησες στο μυαλό σου όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι;
«Πραγματικά κάναμε πολλά πράγματα. Ο κάθε παίκτης που πατούσε το παρκέ έκανε διάφορες δουλειές για να βοηθήσει και τους συμπαίκτες του. Ο καθένας έπαιζε πολύ δυνατή άμυνα με πάθος. Άλλωστε για να μπορέσεις να νικήσεις τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να είσαι πολύ καλός και ποιοτικός σε αυτόν τον τομέα. Πέραν των παραπάνω, παίξαμε με πολλή καρδιά, ειδικά στις στιγμές που ο αντίπαλός μας κατάφερε να μειώσει αρκετά ή και να μας περάσει στο σκορ. Είχαμε τις απαντήσεις μας σε καίρια σημεία».

-Είχατε περισσότερο κίνητρο μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα. Μας έδωσε ένα έξτρα κίνητρο διότι ήταν πολλοί εκείνοι που έλεγαν ότι δεν μπορούμε να τους νικήσουμε επειδή είναι πρωταθλητές Ευρώπης. Ωστόσο δεν έχει να κάνει με αυτό. Δείξαμε μεγάλο σεβασμό, αλλά την ίδια ώρα θέλαμε και μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Και αυτό έγινε πραγματικότητα».

-Πιστεύεις ότι αυτό το τρόπαιο ήταν μια απάντηση για τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ;
«Ο.Κ. Δεν καταφέραμε να πάμε στη Βαρκελώνη. Απογοητευτήκαμε, στενοχωρηθήκαμε, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Δεν τα βάψαμε και μαύρα. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και είπαμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Και όχι να ζούμε με αναμνήσεις που μόνο καλό δεν κάνουν. Άλλωστε, κανείς δεν σου λέει ότι σίγουρα θα κατακτήσεις το τριπλ κράουν ή ότι θα αγωνιστείς σε φάιναλ φορ».

-Πέραν της κατάκτησης του Κυπέλλου κάνατε και το 3-0 στις νίκες απέναντι στον μεγάλο σας αντίπαλο. Ψυχολογικά έχετε το αβαντάζ εν όψει των τελικών των πλέι οφ;
«Είναι διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το γεγονός ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό σημαίνει πολλά, συν ότι το καταφέραμε στο σπίτι του. Αλλά όταν έρθουν οι τελικοί, τότε θα αρχίσουμε από το 0-0. Δεν θα μετρούν οι νίκες».

Πηγή: sport-fm.gr