Tην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά περίμεναν άπαντες στον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που αυτή ήρθε, με το εντυπωσιακό 6-0 επί της ΑΕΚ, τώρα στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη μέρα. Συνάντηση με τον Μαρινάκη θα έχει ο Βαλβέρδε για να σχεδιάσουν τη νέας χρονιάς. Μόνο τα ρεκόρ κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα πλέον.

Τα πανηγύρια από την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία του καλά κρατούν στον Ολυμπιακό, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν κι άλλα πράγματα στο κεφάλι τους. Με τη νίκη επί της «Ένωσης» ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η φετινή σεζόν, η οποία τυπικά θέλει άλλα τρία παιχνίδια, ωστόσο η νέα χρονιά φαντάζει πλέον πιο κοντά. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν εντός των προσεχών ημερών, ώστε να κάνουν μια πρώτη συζήτηση για τη νέα σεζόν και να ξεκαθαρίσουν στόχους, μεταγραφικά, παραμονές, αλλά και ανανεώσεις.

Ο Ισπανός τεχνικός θα ξεκινήσει από νωρίς να ετοιμάζει τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς, ο οποίος θα έχει υποχρεώσεις στο Champions League και φυσικά θα πρέπει να ενισχυθεί. Ο προπονητής των Πειραιωτών θα κάνει τις προτάσεις τους για την απόκτηση ποδοσφαιριστών σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά και για αυτούς που δεν υπολογίζει από το υπάρχον ρόστερ, όπως και για εκείνους που είναι δανεικοί. Ο Βαλβέρδε θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του με το που θα ξεκινήσει η προετοιμασία για να μπορέσει να ακολουθήσει απερίσπαστος τον προγραμματισμό του για τη νέα σεζόν.

Μένουν τα ρεκόρ

Τρία παιχνίδια απομένουν ακόμα στον Ολυμπιακό για να ολοκληρώσει και τυπικά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί με την επίτευξη αρκετών ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» πρώτα απ’ όλα κυνηγούν το απόλυτο της έδρας, έχοντας μέχρι στιγμής 13 επιτυχίες σε ισάριθμα ματς. Για επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να επικρατήσουν της Καβάλας και της Λάρισας για να φτάσουν στο «15 στα 15», κάτι το οποίο έχουν επιτύχει στο παρελθόν μόνο οι ΑΕΚ και Άρης.

Η ομάδα του Βαλβέρδε έχει ήδη πετύχει το απόλυτο ρεκόρ νικών στην επαρχία και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ χθες κατέκτησε το πιο γρήγορο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Αν δεν δεχθεί γκολ στις επόμενες τρεις αναμετρήσεις θα κάνει και νέο ρεκόρ αμυντικών επιδόσεων, ενώ αν αγωνιστεί ο Αντώνης Νικοπολίδης σε κάποιο από αυτά θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που συμμετείχε σε αγώνα πρωταθλήματος.

Πηγή: sport-fm.gr