Η αποστολή της εθνικής Νιγηρίας είχε μείνει για 16 ώρες σε αεροδρόμιο της Λιβύης πριν τον αγώνα των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και τελικά η πειθαρχική επιτροπή της αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τής έδωσε τη νίκη με 3-0 στα χαρτιά.

Ήταν μια περίεργη ιστορία, αφού μετά την προσγείωσή της στη Λιβύη η αποστολή της Νιγηρίας παρέμεινε για 16 ώρες στο αεροδρόμιο. Το οποίο, εν τω μεταξύ, δεν ήταν αυτό στο οποίο θα έπρεπε να προσγειωθεί η αποστολή αλλά άλλο, αρκετά μακριά από την πόλη διεξαγωγής του αγώνα.

Οι αρχές της Λιβύης είχαν προχωρήσει σε διαφοροποίηση της πτήσης και τελικά οι Νιγηριανοί έμειναν για 16 ώρες αποκλεισμένοι σε άλλο αεροδρόμιο, μέχρι που αποφάσισαν τελικά να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους.

Αυτή που θα έπρεπε να αποφασίσει τι θα γίνει, έπειτα από όλα αυτά, ήταν η πειθαρχική επιτροπή της αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αυτό που αποφάσισε είναι η νίκη της Νιγηρίας με 3-0 άνευ αγώνα, ενώ παράλληλα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λιβύης θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο.