Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ καταγγέλλει τη Λιβύη για τις απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο, όπου τους έχουν αφήσει χωρίς φαγητό και νερό για σχεδόν μια ολόκληρη μέρα.

Η εθνική Νιγηρίας, της οποίας ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι μέλος αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Λιβύης για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με τους Νιγηριανούς να κατηγορούν τους «γηπεδούχους» για απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση της χώρας τους να παρέμβει και να δώσει ένα τέλος σε αυτή την… ομηρία.

«12+ ώρες σε ένα παρατημένο αεροδρόμιο στη Λιβύη αφότου το αεροπλάνο μας εξετράπη της πορείας του κατά την κατάβαση. Η κυβέρνηση της Λιβύης ακύρωσε την εγκεκριμένη προσγείωσή μας στη Βεγγάζη χωρίς λόγο. Κλείδωσαν τις πύλες του αεροδρομίου και μας άφησαν χωρίς σήμα στο κινητό, φαγητό ή κάτι πόσιμο. Μόνο και μόνο για να παίξουν mind games.

Με αυτού του είδους τη συμπεριφορά, ας τους αφήσουμε να πάρουν τους βαθμούς. Δεν θα δεχθούμε να ταξιδέψουμε πουθενά οδικώς γιατί ακόμη και με Ασφάλεια δεν θα είμαστε ασφαλείς. Μπορούμε να φανταστούμε σε τι σόι ξενοδοχείο θα μας έστελναν και τι φαγητό θα τρώγαμε εάν συνεχίζαμε.

Σεβόμαστε τους εαυτούς μας και σεβόμαστε και τους αντιπάλους μας όταν είναι φιλοξενούμενοι στη Νιγηρία. Λάθη μπορούν να συμβούν, αλλά όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο», έγραψε στα social media.

Η δημοσιοποίηση της κατάστασης άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου με τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας να βρίσκεται 240 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό της και τους αθλητές να αρνούνται να συνεχίσουν το ταξίδι οδικώς και να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν μετά από αυτή την ταλαιπωρία την οποία τους επέβαλλε η Λιβύη.

«Να σας σοκάρω; Ο πιλότος μόλις μας είπε ότι σε αυτό το αεροδρόμιο είχαν καύσιμα και γέμιζαν το αεροπλάνο όλη αυτή την ώρα. Θα μπορούσαν να το αφήσουν αλλά δεν μας είχαν δώσει άδεια από τότε. Το φαντάζεστε; Οπότε πόση ώρα αναμένεται να μας κρατήσουν εδώ ως ομήρους; Ακόμα περιμένουμε.

Μετά από τα πρώτα tweets εμφανίστηκε ως δια μαγείας ένα λεωφορείο και ένας οδηγός που καθόταν μέσα στο αεροδρόμιο και μας τραβούσε βίντεο γελώντας μαζί με κάποιους άλλους υπαλλήλους μας είπε από χθες το βράδυ ότι το λεωφορείο ήταν έτοιμο 12 ώρες μετά την προσγείωσή μας. Τώρα περιμένουμε τον ανεφοδιασμό από το πρωί.

Σε αυτό το σημείο έχω κουραστεί ακόμη και να γελάω αντί να κλαίω», προσέθεσε ο Τρόοστ-Έκονγκ.