Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε τελικά να προχωρήσει στο US Open, όπου η καλύτερη επίδοσή του είναι η παρουσία του στον 3ο γύρο του 2020 και το 2021, αφού ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον ομογενή Θανάση Κοκκινάκη και αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο.

Ο αγώνας άρχισε με τον Έλληνα τενίστα να δέχεται μπρέικ και να μένει πίσω με 3-1, στη συνέχεια όμως ήταν η σειρά του να κάνει μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 4-4. Ο Τσιτσιπάς, μάλιστα, κατάφερε να προσπεράσει και να προηγηθεί με 6-5, ο Κοκκινάκης όμως αντέδρασε με ψυχραιμία και κατάφερε τελικά να πάρει με 7-6 το πρώτο σετ στο tie break.

Στο δεύτερο οι δύο αντίπαλοι έκαναν από νωρίς μπρέικ και πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4, όταν ο Τσιτσιπάς με νέο μπρέικ πέρασε μπροστά με 5-4 και αμέσως μετά κράτησε το σερβίς του για να πάρει το σετ με 6-4 και να κάνει το 1-1.

Το τρίτο σετ θα ήταν, επομένως, καθοριστικό για την ψυχολογία αφού όποιος το έπαιρνε θα στρίμωχνε στη γωνία τον αντίπαλό του και τελικά όλα πήγαν στραβά για τον Στέφανο, ο οποίος δέχθηκε μπρέικ ενώ ήταν πίσω με 4-3, με αποτέλεσμα ο Κοκκινάκης να φτάσει στο 6-3 και να κάνει το 2-1.

Για τον Τσιτσιπά ήταν, πλέον, υποχρεωτικό το να πάρει το 4ο σετ και να κάνει το 2-2, δεν απέφυγε όμως τα λάθη αφού δεν ήταν συγκεντρωμένος και ο Κοκκινάκης πήρε τρία συνεχόμενα games και με 7-5 έκανε το 3-1 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Τα σετ: 6-7, 6-4, 3-6, 5-7