Λίγες μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ ο Στέφανος Τζίμας ετοιμάζεται για τη Γερμανία και συγκεκριμένα τη Νυρεμβέργη, ομάδα με την οποία υπάρχει συμφωνία για δανεισμό με οψιόν αγοράς για 18+2 εκατ. ευρώ.

Όπως λένε οι άνθρωποι του δικεφάλου του βορρά, η συζήτηση με τον 18χρονο επιθετικό για το μέλλον του είχε αρχίσει από το τέλος της σεζόν και υπήρχε συμφωνία στο ότι το καλύτερο θα ήταν να πάρει εμπειρίες εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα σε πρωτάθλημα που ευνοεί τους επιθετικούς.

Η Γερμανία, επομένως, έμοιαζε ως η ιδανική λύση και τελικά υπήρξε συμφωνία με τη Νυρεμβέργη του Μίροσλαβ Κλόζε, η παρουσία του οποίου έπαιξε ρόλο όπως είπε ο Τζίμας.

«Έγιναν όλα πολύ γρήγορα είναι η αλήθεια. Είμαι πανέτοιμος, θέλω να πάω στη Γερμανία, να βελτιωθώ για έναν χρόνο και να γυρίσω για να προσφέρω στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκεφτόμουν πολύ, ήθελα να μείνω εδώ. Μου άρεσε η προοπτική της Νυρεμβέργης και έχω την δυνατότητα να με προπονήσει ένας άνθρωπος που έπαιζε στην ίδια θέση με μένα όπως ο Κλόζε. Ουσιαστικά είναι ένας χρόνος, να πάω, να παίξω, να βελτιωθώ και να επιστρέψω εδώ», είπε ο 18χρονος επιθετικός.

Όσο για τη συμφωνία των δύο ομάδων, προβλέπει τον δανεισμό του Τζίμα για 500.000 ευρώ, με τους Γερμανούς να έχουν οψιόν αγοράς του για 18+2 εκατ. ευρώ.