O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σχολίασε το σπουδαίο κατόρθωμα του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Europa Conference Laugue κατά τις δηλώσεις του μετά την λήξη του αγώνα.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλη, ο Βάσκος τεχνικός πήρε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τίτλο κι οδήγησε (και) τον Ολυμπιακό σε μία ιστορική βραδιά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος, αποτελεί τιμή που έκανα όλο αυτό τον κόσμο ευτυχισμένο, νιώθω τεράστια χαρά και ευτυχία που έκανα τον κόσμο να νιώθει έτσι και το αφιερώνω σε αυτούς» τόνισε ο Μεντιλίμπαρ και πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που πετύχαμε κάτι που ο σύλλογός μας δεν το είχε ξαναπετύχει ποτέ. Θα το γιορτάσουμε, θα το πανηγυρίσουμε όπως πρέπει και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για ό,τι ακολουθεί…»

Ο Ισπανός προπονητής της ομάδας τόνισε: «Ναι τελείωσε και τελείωσε καλά. Επιμένω ότι ήταν ένας μαραθώνιος. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και εμπόδια. Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι άξιζε τον κόπο».

Ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους: «Όχι στο Champions αλλά στο Europa. Θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε αλλά τώρα θα απολαύσουμε αυτή τη βραδιά» και για την επιτυχία της ομάδας συνέχισε: «Για εμένα το σημερινό είναι μία συνέχεια από πέρυσι. Είμαι ευτυχισμένος. Ξέρω πολύ καλά το τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό αυτή η κατάκτηση του τίτλου, του πρώτου του ευρωπαϊκού. Είναι κάτι που το καταφέραμε όλοι μαζί».

«Υπάρχουν στιγμές που είναι τόσο άσχημες που είτε θα παραιτηθείς είτε θα συνεχίσεις να προσπαθείς. Όταν πήγαμε στη Σερβία είχαμε βάλει στόχο τη νίκη. Θέλαμε να δείξουμε ότι δεν ήμασταν αυτό που ήμαστε στο πρώτο ματς. Συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Ήταν από τις στιγμές που άλλαξε η νοοτροπία. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για έναν ευρωπαϊκό τίτλο» είπε στη συνέχεια ο Βάσκος κόουτς.

«Η αλήθεια ήταν ότι ήταν πολύ δύσκολο να κινητοποιήσουμε τότε τους παίκτες μετά την ήττα από τη Μακάμπι. Δεν ξέραμε πώς θα επιβιώναμε. Από την ανατροπή με τη Μακάμπι και μετά ξέραμε το τι να ζητήσουμε και τι στόχους να βάλουμε» κατέληξε ο Μεντιλίμπαρ.