Την έκτη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια με ισπανικές ομάδες στη φετινή Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δύο μέρες μετά το 86-78 από τη Μπαρτσελόνα έχασε με 80-69 και από τη Μπασκόνια, με την οποία πλέον είναι μαζί στην κατάταξη με 11-10.

Το πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Οι Ερυθρόλευκοι, πάντως, είναι φανερό ότι δεν είναι τόσο αξιόπιστοι όσο πέρυσι, γεγονός που αποδεικνύεται και από ένα στατιστικό που προκαλεί εντύπωση: Στην κανονική περίοδο της περσινής Euroleague η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε 7 νίκες και μόλις μία ήττα κόντρα στις ισπανικές ομάδες. Φέτος έχει έξι ήττες σε έξι ματς και απομένουν άλλα δύο. Πολύ μεγάλη η διαφορά…

Η έκτη, λοιπόν, ήττα από Ισπανούς ήρθε σε ένα ματς στο οποίο η Μπασκόνια άρχισε καλύτερα και προηγήθηκε με 11-6 στο 5′ αλλά ο Κάνααν ήταν εκπληκτικός για τον Ολυμπιακό και με 4/4 τρίποντα τον έφερε μπροστά με 14-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα στο ξεκίνημα της δεύτερης, όταν ο Πετρούσεφ με 4 συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 14-21, αλλά ο Χάουαρντ βγήκε μπροστά για τους γηπεδούχους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γίνει το σκορ 25-21. Οι Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ, πάντως, συνέχισαν να σκοράρουν για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι ήταν στο -1 στο τέλος του ημιχρόνου (33-32).

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και συνέχισαν έτσι μέχρι και το 24′, όταν το ταμπλό έδειχνε 40-38 για τους Ισπανούς, αλλά κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν για την ομάδα του Μπαρτζώκα… Τα λάθη του Γκος και τα καλάθια του Χάουαρντ έδωσαν στη Μπασκόνια αέρα 11 πόντων (51-40) στο 27′ και η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα για την ελληνική ομάδα στο τέλος της περιόδου (59-49).

Οι Πειραιώτες μπήκαν από το -10 στην τελευταία περίοδο και λίγα λεπτά μετά το σκορ ήταν 70-53, οπότε μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός δεν λειτουργούσε καλά ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Γεγονός που τον καταδίκασε, τελικά, σε ήττα με 80-69, με τη «διαβολοβδομάδα» να μην πάει καθόλου καλά αφού είχε προηγηθεί, δύο μέρες πριν, η ήττα και από τη Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-32, 59-49, 80-69