Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται εργολάβος καθαριότητας στο ΑΠΘ, ο οποίος κατηγορείται ότι εμφάνιζε ως υπαλλήλους του – καθαριστές άτομα τα οποία στην πραγματικότητα απασχολούνταν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και εισέπραττε παράνομα χρηματικά ποσά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο εργολάβος καθαριότητας στο ΑΠΘ κατηγορείται ότι από το 2001 και για διάστημα περίπου τριών ετών εμφάνιζε κάθε μήνα, στην αρμόδια υπηρεσία του πανεπιστημίου, καταστάσεις εργαζομένων, με ονόματα ατόμων που απασχολούνταν στην Υπηρεσία Αεροπορίας.
Φέρεται ότι δήλωνε περισσότερους εργαζόμενους απ’ ό,τι στην πραγματικότητα απασχολούνταν και εισέπραττε παράνομα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, ενώ, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του ΑΠΘ, άλλοι 12 υπάλληλοι – καθαριστές ουδέποτε είχαν εργαστεί στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Με τον τρόπο αυτό, κάθε μήνα εμφανίζονταν στις καταστάσεις εργαζομένων 18, 31, ακόμα και 34 επιπλέον υπάλληλοι καθαριότητας, ενώ τα χρηματικά ποσά τα οποία φέρεται ότι εισέπραξε από τα κονδύλια του πανεπιστημιακού ιδρύματος ξεπέρασαν τα 800.000 ευρώ για το διάστημα που παρουσίαζε τις ανακριβείς καταστάσεις εργαζομένων.
Το δικαστικό συμβούλιο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης διατηρεί τους περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στις αστυνομικές αρχές) που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο από την ανακρίτρια του 3ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος.