Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου θεωρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής την δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία, πατέρα τριών παιδιών, το πρωί της Τρίτης 29 Οκτωβρίου στο Χαϊδάρι

Αδιευκρίνιστα, ωστόσο, παραμένουν τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης, από τους δύο δολοφόνους, οι οποίοι γάζωσαν με αυτόματο καλάσνικοφ τον επιχειρηματία, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Οι δράστες μετά από την εκτέλεση εξαφανίστηκαν με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Δυο αστυνομικοί οι αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν και δύο αστυνομικοί, εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί τους, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί.

Ο ένας μάλιστα πυροβόλησε εναντίον των δραστών με το πιστόλι του, χωρίς να ξέρει αν τραυμάτισε κάποιον από αυτούς, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, που εκτιμάται ότι είναι από το όπλο του αστυνομικού. Αυτό θα διευκρινιστεί από την βαλλιστική έρευνα που γίνεται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.

Ο ρόλος των αστυνομικών στο μικροσκόπιο των Αρχών

Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ξεκίνησε έρευνα για τον ρόλο των δύο αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία το πρωί στο Χαϊδάρι.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, «η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».

Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το αυτοκίνητο του θύματος συνόδευε μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα και εξετάζεται αν αυτοί ήταν οι δύο αστυνομικοί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος επιχειρηματίας, τον τελευταίο καιρό είχε πάντα συνοδεία κατά τις μετακινήσεις του.

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο σημείο της αιματηρής επίθεσης, εντόπισαν δύο συναδέλφους τους, οι οποίοι τους είπαν ότι είναι εκεί εκτός υπηρεσίας. 

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο του Alpha ανέφεραν ότι ο ένας αστυνομικός υποστήριξε ότι ήταν φίλος με το θύμα και πήγαιναν στο ίδιο σημείο ενώ ο άλλος ότι βρέθηκε εκεί τυχαία.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το Open, έχουν υλικό από κάμερες ασφαλείας. Υπάρχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υλικό από τις κάμερες που δείχνει τη στιγμή της επίθεσης αλλά και τη μηχανή των δραστών να διαφεύγει.

Ποιος ήταν ο 49χρονος επιχειρηματίας που γάζωσαν στο Χαϊδάρι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το θύμα ήταν ένας άνθρωπος που είχε απασχολήσει τις Αρχές αρκετά κατά το παρελθόν. Ο 49χρονος είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για φρουτάκια. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εμπλοκή και με ποδοσφαιρικές ομάδες.

Τις Αρχές είχαν απασχολήσει οι επαφές του με τους ανθρώπους της νύχτας. Είχε επαφές, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από τρία χρόνια στην ίδια περιοχή αλλά και με απόστρατο της Αστυνομίας, ο οποίος δολοφονήθηκε, επίσης, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Ο κύκλος θανάτου που άνοιξε το 2017 – Πέντε εκτελέσεις μέσα σε δυο χρόνια

Μέσα σε λίγα χρόνια ο κόσμος της νύχτας έχει γράψει τη δική του ματωμένη ιστορία σε ένα πόλεμο που όλα δείχνουν ότι δεν θα τελειώσει σύντομα. Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν ένας μπράβος της νύχτας έπεσε νεκρός έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου του στα Γλυκά Νερά. Δύο άτομα τον πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι και πέντε φορές στο σώμα.

Ακολούθησε η δολοφονία του αρχηγού των αρχηγών το 2018 έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του στο Χαϊδάρι. Η εκτέλεση έγινε με 22 σφαίρες από Καλάσνικοφ.

Στην συνέχεια, την ίδια χρονιά ακολούθησε η δολοφονία του «Καράφλα». Ο πρωταγωνιστής της νύχτας με τα πολλά παρατσούκλια δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο, μπροστά στους περαστικούς.

Επόμενο κομμάτι του παζλ ήταν ο επιχειρηματίας που φέρεται να είχε μπλεξίματα με την Αυστραλιανή Μαφία. Ο 46χρονος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Σήμερα ένα ακόμα θύμα του πολέμου της νύχτας έρχεται να μπει στο κάδρο του πολέμου. Για αυτό και οι Αρχές εξετάζουν τυχόν σχέσεις του επιχειρηματία που έγινε στόχος στο Χαϊδάρι με αρκετά από τα παραπάνω ονόματα.