Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 45χρονος άντρας και η 37χρονη σύζυγός του οι οποίοι κατηγορούνται για τοκογλυφία, εκβίαση, αρπαγή και ληστεία σε βάρος ενός 36χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Το ζευγάρι συνελήφθη σε Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων την ώρα που παραλάμβαναν χρήματα που είχαν απαιτήσει εκβιαστικά από το θύμα τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Νοέμβριο του 2008 ο 36χρονος μέσω ενός 49χρονου Έλληνα δανείστηκε χρήματα από από τον 45χρονο συλληφθέντα, με τη συμφωνία να καταβάλει μηνιαίως υψηλό τόκο.

Από το Νοέμβριο 2008 – Δεκεέβριο 2012 ο 36χρονος κατέβαλε διάφορα χρηματικά ποσά, αλλά ο 45χρονος απαιτούσε εκβιαστικά περισσότερα. Το καλοκαίρι του 2010, σε χωριό του νομού Πέλλας, το αντρόγυνο με τη βία, αφού επιβίβασε τον 36χρονο σε όχημα, τον κράτησε παράνομα για μικρό χρονικό διάστημα σε χώρο της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα άρπαξε ότι χρυσαφικά είχε πάνω του. Το καλοκαίρι του 2012 ο 45χρονος κατηγορούμενος, εξανάγκασε το θύμα του να νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή της Ξηροκρήνης και να καταβάλει μηνιαίως χρηματικό ποσό προκειμένου να διαμένουν σ’ αυτό συγγενικά του πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2008-Δεκεμβρίου 2012, απέσπασαν, εκβιαστικά, από τον 36χρονο, περίπου εξαπλάσιο ποσό από το αρχικό του χρέος.

Σε έλεγχο που έγινε και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τέσσερις σπάθες κι ένα μαχαίρι, καθώς και κόσμημα που είχαν αφαιρέσει από το θύμα τους παλιότερα.