Η διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων δίνει τη δυνατότητα σε περίπου 4 εκ. νοικοκυριά για οικονομική θέρμανση με πετρέλαιο, αφού η επιστροφή φόρου αλλάζει τα δεδομένα και έτσι η τελική τιμή αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης που θα πληρώνει ο καταναλωτής πλησιάζει στο 1 ευρώ/λίτρο, αγγίζοντας τα περσινά επίπεδα.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του taxisnet, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών, εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας, μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).

Επίσης μέσω της ίδια ιστοσελίδας αναμένεται και η εξακρίβωση των στοιχείων και του δικαιώματος επιστροφής φόρου για τις μονοκατοικίες, αλλά και των ιδιοκτητών που ανήκουν στο εκάστοτε προφίλ της πολυκατοικίας όπως αυτό δημιουργήθηκε από τον εκπρόσωπο-διαχειριστή.

Είναι πολύ σημαντικό να πληροφορηθούμε σωστά, ή και να ζητήσουμε βοήθεια και καθοδήγηση όπου κρίνουμε αναγκαίο, γιατί για όλους τους δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζονται στο 80% των φορολογουμένων, η επιστροφή φόρου θα αποτελέσει το εφόδιο για πιο προσιτή και οικονομική θέρμανση, πάντα με την ποιότητα που προσφέρει το πετρέλαιο θέρμανσης.