Δικογραφία σε βάρος του διαχειριστή του ιστολογίου epirusgate.blogspot.com σχημαστίσθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης «για κατ’ επανάληψη δημοσίευση αναρτήσεων με εκβιαστικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο» σε βάρος βουλευτή στην Ήπειρο.

Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας 43χρονος, του οποίου ερευνάται η σχέση (συν)εργασίας με το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι στον συγκεκριμένο ιστότοπο και για το χρονικό διάστημα από αρχές του 2009 έως και πριν από ένα μήνα περίπου, δημοσιεύονται αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό, δεχόταν τηλεφωνήματα από τους διαχειριστές του ιστολογίου, που εκβιαστικά του ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν την ανάρτηση συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο bloggers αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας εκβίασης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.