Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, αρπαγή και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών συνελήφθησαν στο Ηράκλειο εννέα αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπόρων. Πρόκειται για επτά Σύριους, ένα Μαροκινό και έναν Ιρακινό, οι οποίοι κατακρατούσαν παράνομα οκτώ αλλοδαπούς σε διαμέρισμα της περιοχής Κοκκίνι Χάνι του Ηρακλείου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση και σκοπό την παράνομη διακίνηση αλλοδαπών και την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, τα οποία διέθεταν έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς, προκειμένου να τα κατατεθούν, ως δικαιολογητικά, για τη νομιμοποίηση τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, κατακρατούσαν παράνομα τους οκτώ αλλοδαπούς την τελευταία εβδομάδα, με σκοπό να αποσπάσουν από τους οικείους τους χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, θα μεριμνούσαν για την προώθηση τους σε χώρες της Ευρώπης, αφού προηγουμένως τους είχαν προμηθεύσει με πλαστά δελτία αίτησης ασύλου αλλοδαπών.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης, οκτώ πλαστά δελτία αίτησης ασύλου αλλοδαπών με τα ονόματα των οκτώ αλλοδαπών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.