Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος Ταχύτητας Αυτοκινήτου (Autovision Hellenic Auto GP) 2025, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και οργανώθηκε από το σωματείο ΑΡΤΕΜΙΣ και την IronTeam. Έντονος συναγωνισμός και πλούσιο θέαμα σε όλες τις κατηγορίες ενθουσίασαν τους πολλούς θεατές που παρακολούθησαν από κοντά την αγωνιστική δράση. Η ημέρα άρχισε με το Regularity των ιστορικών αυτοκινήτων, πριν δοθεί η εκκίνηση για τους τέσσερις αγώνες των υπολοίπων κατηγοριών.
Συναγωνισμός αναμνήσεων
Τα παλιά, ιστορικά μοντέλα γέμισαν την πίστα με ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, κινούμενα στα αυστηρά πλαίσια των κανονισμών του Regularity. Νικητές της δοκιμασίας αναδείχθηκαν οι Ηλίας Λαλούσης – Κωνσταντίνος Κοτσίρης με Peugeot 306 GTI. Δεύτεροι κατετάγησαν οι Άκης Μερτινός – Γεράσιμος Κυπραίος με Peugeot 106 GTI, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Ιωσήφ Λαγάκης – Νικήτας Τσαλίκης με Subaru Legacy.

Ιαπωνικός εμφύλιος
Στην Κατηγορία Ν, ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος (ΑΛΜΑ Τρίπολης) επικράτησε σχετικά εύκολα. Το Mitsubishi Lancer που οδηγεί ξεκίνησε από την pole position, μετά την επικράτησή του στις χρονομετρημένες δοκιμές και παρέμεινε στην κορυφή έως την καρό σημαία. Δεύτερος, με ίδιο αυτοκίνητο, τερμάτισε ο Σάκης Ηλιάδης (ΑΣΣΟΑ), ενώ στην 3η θέση ανέβηκε ο Πολύδωρος Φούντας (ΑΟ Πάτρας) με ένα από τα επτά Peugeot 106 της κατηγορίας, που μαζί με τα τέσσερα Citroen Saxo πρόσφεραν πλούσιο θέαμα.
Το κύπελλο στην Ρόδο
Ο πιο συναρπαστικός αγώνας της ημέρας ήταν αυτός της ενοποιημένης Κατηγορίας Α και Ε. Αρχικά έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Ματθαίο Μπουρλίδη (Ροδιακός Σύλλογος) με Group A Mitsubishi Lancer και τον Παναγιώτη Ευθυμίου (ΑΣΜΑ) με Group E Ford Escort, αλλά ο αγώνας τελείωσε άδοξα για τον δεύτερο, με τον Ρόδιο Μπουρλίδη να παίρνει το τρόπαιο της νίκης στο νησί των Ιπποτών.

Χωρίς τερματισμό, αλλά με εντυπωσιακή παρουσία, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σταμάτης Κατσίμης (ΑΛΜΑ Αιγίου). Το Honda Civic που του χάρισε τη νίκη στην Τρίπολη, αυτή τη φορά τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη λόγω προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης, τη στιγμή που πάλευε για την πρώτη θέση.
Η τελική κατάταξη στην Κατηγορία Α είχε δεύτερο τον Γιάννη Σηφάκη (ΑΟ Κρήτης) με Citroen Saxo και τρίτο τον Αλέξη Μητσάκο (Start Line) με Peugeot 106.
Στην Κατηγορία Ε, ο Νίκος Μπακόγιωργας (ΑΛΑ Καλαμάτας) με Toyota Corolla πήρε τη νίκη, με τους Ηλία Τσαγκαρά (Start Line, Opel Astra) και Κωνσταντίνο Παπαχρήστο (ΕΛΕΤΑ, BMW M3) να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ιστορικές μάχες
Στα Ιστορικά, το Ford Sierra του poleman Γιώργου Τσακανίκα (Start Line) κυριάρχησε, τερματίζοντας μπροστά από το εξωτικό Lotus Elan του Γιάννη Εδιπίδη (ΕΛΛΑΔΑ) και από το Ford Escort του Γιώργου Γαβριηλίδη (Start Line). Ο νικητής της Τρίπολης, «Μπιλάκος» (Start Line), εγκατέλειψε στον 5ο γύρο. Ενθαρρυντική εδώ ήταν η σημαντική αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αφού στα Μέγαρα έδωσαν το παρών θρυλικά αυτοκίνητα όπως το Ford GT40 του Αλέξανδρου Εδιπίδη, το Nissan Silvia του Δημήτρη Μήτσια και η Alfa Romeo Alfetta GTV του «οικοδεσπότη» Χρήστου Αναστασιάδη.
Ρεκόρ ημέρας
Τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, με χρόνο 1’01’’968, σημείωσε ο Τάσος Τζαβάρας (ΑΛΜΑ Τρίπολης) με Hyundai i30 και πήρε και τη νίκη στην Κατηγορία Formula Saloon. Παρά τον δυνατό συναγωνισμό μεταξύ των οκτώ συμμετεχόντων, οι θέσεις του βάθρου δεν έκρυβαν εκπλήξεις καθώς ακολούθησαν τη σειρά των χρονομετρημένων δοκιμών. Έτσι, δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Δημολάς (ΕΛΛΑΔΑ) με Seat Leon και τρίτος ο Τρύφωνας Χασάπης (ΑΛΜΑ Τρίπολης) με Peugeot 106.




