Ένα ισπανικό δημοσίευμα του «fichajes.net», φέρνει στο προσκήνιο τις σκέψεις της Ρόμα για τον αντικαταστάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι και τη θετική άποψη που έχει για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
«Το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Μεντιλίμπαρ θα μπορούσε να γίνει έμπρακτο τις προσεχείς εβδομάδες, όσο το μέλλον της ομάδας θα γίνεται πιο ξεκάθαρο. Εν τω μεταξύ στον Πειραιά αποθεώνουν έναν προπονητή που μεταμόρφωσε την ομάδα σε ένα φιλόδοξο και συμπαγές σύνολο, αποκαθιστώντας το αποτύπωμά της στη διεθνή σκηνή και τοποθετώντας το όνομά του ανάμεσα στους πιο περιζήτητους προπονητές της επόμενης μεταγραφικής περιόδου», αναφέρει μεταξύ άλλων το ισπανικό δημοσίευμα, που συμπληρώνει:
«Ο Μεντιλίμπαρ συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος Ισπανός προπονητής πέτυχε αυτό που έμοιαζε απίστευτο πριν έναν χρόνο: Να επαναφέρει την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να εδραιώσει τη θέση του ως μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής. Αφότου οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Conference League, ο Μεντιλίμπαρ δεν σταμάτησε εκεί. Αυτή τη σεζόν κατέκτησε τον εγχώριο τίτλο και επανέκτησε την κυριαρχία που είχε χάσει η ομάδα. Το άμεσο στιλ, η ικανότητα να δίνει κίνητρο στους παίκτες του και η άψογη τακτική του κατανόηση έγιναν το κλειδί για να πετύχει η ελληνική ομάδα νέους στόχους».