Ναρκωτικά, πορνεία, κλοπές έγκλημα. Η καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας, είναι ποια «φόβος και τρομοκρατία». Σε κάθε επιχείρηση , σε κάθε σπίτι, υπάρχει μια ιστορία που σχετίζεται με τη ραγδαία γκετοποίηση. Η είδηση της άγριας δολοφονίας τους 44χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης, ακούστηκε σαν… το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου στα αυτιά όσων ζουν ή εργάζονται στις πολύπαθες περιοχές του Κέντρου.

«Είμαστε οργισμένοι» λένε κάποιοι και δεν διστάζουν να παραδεχθούν ότι είναι έτοιμοι να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους» τις φυλές και τις συμμορίες που λυμαίνονται το Κέντρο, τις ξέρουν και τις σιγοψιθυρίζουν ο ένας στον άλλο.

Οι διακινητές της πρέζας είναι κυρίως Σομαλοί, σε δρόμους και στενά γύρω από την Πλ. Καραϊσκάκη και την Ομόνοια.
Πίσω τους κρύβονται άλλα ποιο σκληρά κυκλώματα, λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες. Οι Νιγηριανοί διεκδικούν το ρόλο του προστάτη στις αφρικανές πόρνες, ενώ «μερίδιο» της πίτας από το εμπόριο λευκής σαρκός λέγεται πως έχουν Αλβανοί, Γεωργιανοί και Έλληνες.

Σε δρόμους και στενά, συμμορίες Αλγερινών και Μαροκινών κλέβουν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και χρυσές καδένες από τους λαιμούς περαστικών.