Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο από τους τέσσερις νεαρούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ξυλοδαρμού του 26χρονου Γάλλου τουρίστα στο Ρέθυμνο την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και βρέθηκαν ενώπιον της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.

Το δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα, οπότε οι δύο που προφυλακίστηκαν και οι δύο επίσης νεαροί που αφέθηκαν ελεύθεροι, παραπέμπονται για δίκη στο Μεικτό Ορκωτό, ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από τον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης. Οι δύο νεαροί που αφέθηκαν ελεύθεροι υποστήριξαν μέσω του δικηγόρου τους ότι η συμμετοχή τους αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στην αποτροπή του συμβάντος. Παράλληλα οι 4 εμπλεκόμενοι στον ξυλοδαρμό, υποστήριξαν και μέσω σχετικού βίντεο ότι και ο Γάλλος με την παρέα του συμμετείχαν στη συμπλοκή με έναν εξ αυτών να κρατάει ένα γυάλινο μπουκάλι.

«Στέλνεται ηχηρό μήνυμα σε όσους παρανομούν και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς έλεγχο», ανέφερε ο συνήγορος του 26χρονου τραυματία, Θωμάς Λεχωβίτης ο οποίος ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα ευρήματα των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι 4 κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία για υπόθεση συμπλοκής μεταξύ αυτών και του Γάλλου τουρίστα. Αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις Έλληνες νεαρούς, οι οποίοι προκάλεσαν στον 26χρονο Γάλλο, επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο κεφάλι και το πρόσωπο. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ποιμενική ράβδος και ένα μαχαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ