Νέες συλλήψεις έρχονται για το κύκλωμα εκβιαστών το επόμενο διάστημα, μετά τις δεκατέσσερις (14) των μελών που έχουν περάσει ήδη το κατώφλι του ανακριτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «MEGA», οι Αρχές έχουν φτάσει κοντά και σε άλλα άτομα, μένει όμως οι κατηγορίες να «δεθούν» με αποδείξεις και στοιχεία, ώστε να πάρουν και εκείνοι το δρόμο για τη Δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε ο σύμβουλος έκδοσης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», Νίκος Φιλιππίδης, μιλώντας στην εκπομπή του «MEGA», «LIVE News», από την αρχή είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση το πώς μπορούσε η Νάνσυ να κινείται χωρίς άνωθεν κάλυψη. Υπάρχει ένα πρόσωπο στο οποίο έχουν καταλήξει οι Αρχές. Πρόκειται για ανώτερο στέλεχος του Δήμου, που βρίσκεται χρόνια στη θέση αυτή και ερευνάται. Είχε ανώτατη θέση. Πρόκειται για υπάλληλο και όχι για αιρετό, που ενδεχομένως όμως να συνδέεται με παλιότερο αιρετό».

«Δυο χρόνια τώρα μας ενοχλούσαν για λεφτά»

Μιλώντας στο «MEGA», επιχειρηματίας που είχε έρθει σε επαφή με το κύκλωμα των εκβιαστών αναφέρει: «Έχουν τώρα δύο χρόνια που μας ενοχλούσαν για λεφτά. Θα σε γράψω ή για τσιγάρο ή για ήχο. Η πίεση που ασκούσαν ήταν αυτή. Μας κλείσανε 10 ημέρες για άδεια μουσικής, ενώ την άδεια μουσικής την είχαν εκεί. Όταν ασκείται μια πίεση τέτοια, περιμένουν να τους πεις εσύ. Πήγαιναν σε συγκεκριμένα μαγαζιά, δεν ήταν μαγαζιά που τα έπαιρναν με τη σειρά. Εγώ τους ετοιμάζω μήνυση για παράβαση καθήκοντος, γιατί έχουν υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος».

Ο τιμοκατάλογος των μελών του κυκλώματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ανάλογα με τη θέση που είχαν τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν και διαφορετικά χρήματα για τις «υπηρεσίες» τους. Ο τιμοκατάλογος φέρεται να είχε ως εξής:

  • Υπάλληλοι Δημοτικής Αστυνομίας: 3.000 έως 6.000 ευρώ ανά κατάστημα
  • Υπάλληλοι Υπηρεσιών Δόμησης: 500 έως 2.500 ευρώ ανά περίπτωση
  • Υπάλληλοι Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου: Από 150 έως 2.000 ευρώ ανά περίπτωση
  • Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού: από 4.000 έως 25.000 ευρώ ανά περίπτωση