Επίθεση από οδηγό στη λεωφόρο Μαραθώνος δέχτηκε ο τέως δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που φέρνει στο «φως της δημοσιότητας» η εκπομπή «Live News», λίγο αργότερα ο οδηγός που επιτέθηκε στον κ. Μπουρνούς κάνει όπισθεν, για να πάρει φόρα, και επιχειρεί να παρασύρει τον 59χρονο πολιτικό, που είχε ήδη ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στο πρώτο καρέ του βίντεο φαίνεται ο κύριος Μπουρνούς πεσμένος στο έδαφος. Πιάνει το κεφάλι του μόλις σηκώνεται, ενώ περαστικοί προσπαθούν να συγκρατήσουν τον θερμόαιμο οδηγό, που όμως συνεχίζει τα χτυπήματα.

Ο κύριος Μπουρνούς κρατάει σε αυτό το σημείο το κινητό του τηλέφωνο, για να ειδοποιήσει την Αστυνομία και δέχεται κλωτσιά.

Τέσσερα άτομα έχουν μπει μπροστά από τον οδηγό που βρίσκεται εκτός εαυτού και ο τέως δήμαρχος Ραφήνας ειδοποιεί την Αστυνομία. Ο οδηγός μπαίνει στο όχημα, ο κ. Μπουρνούς του ζητάει να περιμένει τους αστυνομικούς, αλλά αυτός επιταχύνει και εξαφανίζεται.

«Δεν τον άγγιξα – Μου είπε ότι είναι αστυνομικός»

«Ούτε τον άγγιξα… Ήρθε επιθετικά πάνω στο αμάξι. Ήταν σταματημένος πιο πριν – άμα δείτε το βίντεο – και πέρασα χωρίς να τον ενοχλήσω δεξιά του, να πάω να σταθμεύσω στο φανάρι. Δεν υπήρχε, δηλαδή, κάποιος λόγος. Ούτε τον έβρισα ούτε του μίλησα», περιγράφει ο Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή του «Mega».

Όλα, όπως μας λέει ο κύριος Μπουρνούς, είχαν ξεκινήσει λίγα λεπτά πριν από αυτές τις εικόνες, για ασήμαντη αφορμή.

«Ένας άνθρωπος τρελάθηκε, συμβαίνει. Μου είπε ότι είναι αστυνομικός… Δεν ήταν προφανώς».

Παρά το γεγονός πως η πινακίδα του αυτοκινήτου φαίνεται στο βίντεο, όπως και το πρόσωπο του οδηγού που επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μπουρνού, ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

«Έχει γίνει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα, έχει γίνει καταγγελία στην τροχαία, έχει επιληφθεί η ομάδα ΔΙΑΣ», λέει ο τέως δήμαρχος.

Ο κύριος Μπουρνούς υπέβαλε μήνυση εναντίον του και περιμένει. Δεν χρειάστηκε, όπως λέει, να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Είναι καλά στην υγεία του και φέρει μόνο κάποιες αμυχές από την επίθεση που δέχθηκε.

Όπως λέει, δεν γνώριζε τον οδηγό του άλλου ΙΧ που του επιτέθηκε και δεν υπήρχε πρότερη οδική συμπλοκή μεταξύ τους.

«Μου είπε: ”Γιατί με προσπεράσατε από δεξιά; Είμαι αστυνομικός, βγες έξω!”. Του είπα: “Δείξε μου την ταυτότητά σου” και μόλις του είπα αυτά, άρχισε να κλωτσάει το αμάξι και να φεύγει».

Παράλληλα, ο κ. Μπουρνούς τόνισε ότι με τη βία δεν λύνονται ποτέ τα προβλήματα.