Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Γιάννη Ραγκούση, την αναστολή των χειρουργείων του Νοσοκομείου Νίκαιας, λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών, ζητώντας απαντήσεις «για την απαράδεκτη κατάσταση που έχουν περιέλθει με κυβερνητικές ευθύνες» όπως τονίζει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε επίσημο διοικητικό έγγραφο του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας το Γ. Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τα χειρουργεία της Δευτέρας 14/2/2022 δε δύναται να λειτουργήσουν, εξαιτίας της έλλειψης θερμαστών με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποστείρωση των μπλουζών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και η  εξάντληση των αποθεμάτων μπλουζών μίας χρήσεως, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο ασθενείς που χρήζουν  χειρουργικής επέμβασης.

Η στην αναφορά του βουλευτή Β’ Πειραιώς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το  Νοσοκομείο της Νίκαιας  βρίσκεται στα όρια της  κατάρρευσης,   λόγω της κάκιστης διαχείρισης της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας το Γ. Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με αυτό, ζητείται η γνωστοποίηση στο ΕΚΑΒ  της μη λειτουργίας του  χειρουργικού τομέα στη γενική εφημερία της Δευτέρας (14.2.2022), λόγω έλλειψης αναλώσιμων υλικών. Στο ίδιο έγγραφο, επισημαίνεται η έλλειψη θερμαστών με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποστείρωση των μπλουζών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και η  εξάντληση των αποθεμάτων μπλουζών μίας χρήσεως. Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας».