Τυπικό έως ανησυχητικό χαρακτήρισε το κείμενο της σημερινής ανακοίνωσης του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκπομπή ενικός και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ ανέφερε πως ακόμα κι αν η συμφωνία επιτευχθεί και πάρουμε όσα χρήματα απομένουν από το δεύτερο μνημόνιο δεν αρκούν για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες εκτός αγορών.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος «Ελπίζω να μην αναλάβει κανείς την πρωτοβουλία στην Φρανκφούρτη να κάνει την κατάσταση δυσμενέστερη στην Ελλάδα. Το κείμενο της σημερινής συνεδρίασης, είναι από τυπικό έως ανησυχητικό. Από τότε που υποβαθμίστηκε ο κύριος Βαρουφάκης μένουν πολλά να γίνουν για να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση και να καλυφθεί το κενό. Υπήρξε επανάληψη του πλαισίου της 20ης Φεβρουαρίου κι όλα αυτά για να έρθουμε απλά σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Ο κ Βενιζέλος διευκρίνισε επίσης πως τα χρήματα που μένει να λαμβάνει η Ελλάδα από το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία 4δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το καλό επιτόκιο κι άλλα 15δις ευρώ από το ΔΝΤ και άλλο 8 δις ευρώ του 2015 συν εκείνα του 1ου τριμήνου του 2016. Παρόλα αυτά όπως τόνισε «ακόμα κι αν τα πάρουμε όλα δεν μπορούν να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες εκτός αγορών. Γιατί εδώ μιλάμε για χρηματοδοτικές ανάγκες εκτός αγορών ενώ το δικό μας σχέδιο αφορούσε προστατευμένη επιστροφή στις αγορές».