«Παιδική εκδρομή το e-mail Χαρδούβελη μπροστά στη συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας! Εκεί λέει πως δεν θα υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις. Όχι μειώσεις. Αύξηση. Εδώ δεν αναφέρει τίποτα για το ΦΠΑ. Ούτε αύξηση στα νησιά, ούτε ενιαίος συντελεστής, ούτε τίποτα. Όταν έρθει η ώρα θα γίνει η σύγκριση με τα email Βαρουφάκη και τότε θα καταλάβει ο καθένας τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εκπομπή του «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση με τους εταίρους ο προέδρους του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως: «εμείς είχαμε πάρει την δίμηνη παράταση, θα βγαίναμε στις αγορές με την προστασία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είχε ο κ. Τσίπρας ένα μήνα στη διάθεσή του. Του είχαμε πει: ‘’Συνέχισε την διαπραγμάτευση στο πλαίσιο το δικό σου, το Αριστερό, αλλά μη χαλάς το πλαίσιο και τον στόχο’’. Ο άνθρωπος που δεν ήθελε το μνημόνιο αλλά ήθελε το πρόγραμμά γέφυρα τώρα ζητάει μεγαλύτερη παράταση. Το μνημόνιο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Συνεχίζεται αυτό του ΔΝΤ που είναι ελάχιστο. Η δίμηνη παράταση ήταν τεχνητή. Δεν είναι δυνατόν να ζητήσουμε μεγαλύτερη παράταση απλά και μόνο επειδή θα βόλευε τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η 5ην αναθεώρηση, όντως, έπρεπε να κλείσει πριν τις ευρωεκλογές. Τότε όμως επήλθε μια τομή στο πολιτικό σκηνικό. Από τότε αποδυναμώθηκε η θέση της κυβέρνησης Διεθνώς. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι πέφτουν, δεν ισχύει η υπογραφή τους κλπ. Πήραμε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και πλέον κοιτούσαμε στο ανυπέρβλητο εμπόδιο της εκλογής του ΠτΔ. Θα πηγαίναμε μέχρι τέλους τη συνταγματική προθεσμία αλλά τότε άρχισε όλη αυτή η ιστορία με τους βουλευτές και την ψήφο τους, που τους κατηγορούσαν για προδοσία και πως… τα είχαν πάρει, και το παιχνίδι χάθηκε».

Αναφορικά με την εκλογή για το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Αγενώς και ατυχώς ο κ. Κουβέλης λέει πως δεν του προτάθηκε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Λυκούδης ήταν ο ενδιάμεσος. Ο κ. Κουβέλης έκανε διπλή διαπραγμάτευσης. Και με εμάς και με τον κ. Τσίπρα. Στη συνέχεια βέβαια ο νυν πρωθυπουργός τον άδειασε και έτσι ήταν απίθανο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η επιλογή Παυλόπουλου είχε γίνει από πολύ νωρίς. Ήταν η αρχική και η μοναδική επιλογή του κ. Τσίπρα που δίνει μια εντύπωση τεχνητής συνεννόησης. Ήταν μια πολιτική ψευδοσυναίνεση η συγκεκριμένη επιλογή».

Σε ότι αφορά τα μνημόνια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ο λαός με το πες- πες έχει πιστέψει πως η κρίση δημιουργήθηκε από το μνημόνιο και όχι πως η κρίση έφερε το μνημόνιο. Αυτό που ΄λέει ο κ. Τσίπρας με την εξεταστική είναι η επανάληψη αυτής της ντροπιαστικής για τη νοημοσύνη μας, θεωρίας. Δεν μιλάμε για το τι έγινε από τότε που μπήκε η χώρα στην ευρωζώνη αλλά από τότε που ήρθε το πρώτο μνημόνιο. Το κακό ήταν η κρίση. Η χώρα είχε γίνει ζόμπι, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει».

Αναφερόμενος στις εκλογές 2009, την μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και την είσοδο τον επόμενο Μάη στο μηχανισμό στήριξης υποστήριξε: «Δεν έπρεπε η χώρα να θέσει ποτέ θέμα ΔΝΤ. Αυτό το ήθελε η Γερμανία που κατηγορούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναποτελεσματικότητα και αυτό ήταν κάτι που αποδείχθηκε. Γίνανε λάθος χειρισμοί. Δεν υπήρχε πλαίσιο. Τραγική η κατάσταση στη χώρα ακόμα και αν τότε είχαμε επιλέξει την χρεωκοπία. Σήμερα δεν θα είχαμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους αλλά 5 εκατομμύρια! Όσα λάθη και αν έγιναν δεν συγκρίνονται με αυτά που θα είχαν συμβεί αν είχαμε χρεοκοπήσει και είχαμε επιστρέψει στη δραχμή. Απειλούσε ο Τρίσε να τραβήξει την πρίζα από τις Ελληνικές τράπεζες. Αυτό δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει».