Σε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να εξελιχθεί η αυριανή συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής, όπου θα εξεταστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα έχει ως αντικείμενο τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος για χειραγώγηση της κοινής γνώμης (μέσω των επονομαζόμενων λιστών Πέτσα), αλλά και τις «κατευθυνόμενες» δημοσκοπήσεις που φέρεται να ευνοούν εσκεμμένα το κυβερνών κόμμα.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα να αναμένεται πως θα κατηγορήσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, για ευτελισμό των θεσμών και για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θα εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως αυτό που επί της ουσίας επιχειρεί να κάνει, είναι να δραπετεύσει από τις ευθύνες του την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019. Κι αυτό, γιατί δεν αποδέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να συμπεριληφθεί και η συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής που αναμένεται να συσταθεί.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα για να συσταθεί η εν λόγω Επιτροπή απαιτούνται τουλάχιστον 120 ψήφοι. Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί ήδη ανοικτά το Κίνημα Αλλαγής, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση, που σημαίνει ότι η πρόταση θα εγκριθεί, ακόμη και εάν διαφωνεί το κυβερνών κόμμα.