Ένα από τα σημεία που προκαλούν δέος και σίγουρα είναι από τα πιο εντυπωσιακά, στην Κίνα, είναι ο δρόμος Hanging Guoliang στο κρεμαστό τούνελ Guoliang.
Πριν από την κατασκευή της σήραγγας, η πρόσβαση στο κοντινό χωριό Guoliang πραγματοποιούνταν από ένα δύσκολο μονοπάτι σκαλισμένο στην πλαγιά του βουνού, καθώς το χωριό βρίσκεται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά, κάνοντάς την δύσκολη πρόσβαση σε αυτό να το αποκόψει από τον υπόλοιπο πολιτισμό.
Για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των χωρικών στον έξω κόσμο, μια ομάδα χωρικών με επικεφαλής τον Shen Mingxin σχεδίασε το 1972 να χαράξει έναν δρόμο στην πλευρά του βουνού. Οι χωρικοί πούλησαν τα ζώα τους για να συγκεντρώσουν χρήματα και να αγοράσουν τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά και συνολικά δεκατρείς χωρικοί ξεκίνησαν το έργο, με έναν να πεθαίνει κατά την διάρκεια της κατασκευής του τούνελ.
Για την κατασκευή του οι χωρικοί χρειάστηκαν πέντε χρόνια, με το δυσκολότερο τμήμα της να χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ημέρες για κάθε ένα μέτρο. Η σήραγγα, τελικά, δόθηκε στην κυκλοφορία την 1η Μαΐου 1977 και η δημιουργία της μετέτρεψε το χωριό σε τουριστικό αξιοθέατο, με την περιοχή να χρησιμοποιείται, επίσης, και ως σκηνικό κινηματογραφικών παραγωγών.
Το σκαφτό τούνελ μέσα στο βράχο έχει κατά τόπους ανοίγματα μήκους 700 μέτρων και εσωτερικά αποτελείται από δύο επιμέρους τούνελ ύψους 5 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων. Το όλο σκηνικό «κόβει» την ανάσα και η θέα προκαλεί ίλιγγο.
Δείτε τις φωτογραφίες