Υλικά
- 240 γρ. ζυμαρικά fusilli
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 φλ. τσαγιού crème fraiche
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή άλμη, στραγγισμένη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. καλαμπόκι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε τα και στη συνέχεια περάστε τα κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με την αλεσμένη πάπρικα και, στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
- Ψήστε για 5 λεπτά μέχρι τα ψίχουλα να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την crème fraiche, τη μαγιονέζα, τον φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο, τον φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά που έχουν κρυώσει, τον τόνο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καλαμπόκι στο μπολ.
- Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
- Σερβίρετε τη σαλάτα ζυμαρικών γαρνιρισμένη με την τραγανή φρυγανιά.