Υλικά

  • 240 γρ. ζυμαρικά fusilli
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 φλ. τσαγιού crème fraiche
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή άλμη, στραγγισμένη
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καλαμπόκι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε τα και στη συνέχεια περάστε τα κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με την αλεσμένη πάπρικα και, στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
  4. Ψήστε για 5 λεπτά μέχρι τα ψίχουλα να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την crème fraiche, τη μαγιονέζα, τον φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο, τον φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά που έχουν κρυώσει, τον τόνο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καλαμπόκι στο μπολ.
  7. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
  8. Σερβίρετε τη σαλάτα ζυμαρικών γαρνιρισμένη με την τραγανή φρυγανιά.