Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τον αν δημιουργηθεί πρόβλημα στις τράπεζες.

«Είναι μια επικίνδυνη και υπονομευτική ως προς την οικονομία δήλωση. Δεν είναι, όμως, ο κ. Γεωργιάδης. Ακολούθησε αυτά που είπε ο κ. Λαζαρίδης και οι δύο ακολούθησαν τις διαρροές του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να είπε τα ίδια πράγματα στο καφενείο της Βουλής. Άρα, εδώ πρόκειται για μια κεντρική επιλογή της Ν.Δ., επίσημη ή ανεπίσημη, για να δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου στον κόσμο, με σκοπό, όπως το αντιλαμβάνεται εκείνη, αλλά αδιάφορα για το αν θα δημιουργήσει προβλήματα στις τράπεζες και θεωρεί ότι αυτό που τον ευνοεί αυτή τη στιγμή (ο πρωθυπουργός) είναι η τρομολαγνεία για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» και πρόσθεσε: «Τα χρήματα, όταν έφυγαν στις εκλογές του 2012, υποτίθεται ότι ήταν μετά από δύο ολόκληρα χρόνια εφαρμογής του προγράμματος που είχε απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Πέραν αυτών που το έκαναν για λόγους σκοπιμότητας – διότι είχε ακουστεί τότε ότι μεγάλες επιχειρήσεις είχαν στείλει τα ταμεία τους στην Ελβετία ακριβώς για να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα – ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν πολύ συγκεκριμένος και προφανώς σε συντονισμό με τη Ν.Δ. έγιναν τότε τέτοιες κινήσεις».

Για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός δεν αποκόμισε τίποτα σε σχέση με τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει όλες τις προηγούμενες ημέρες, διότι τα λόγια της κυρίας Μέρκελ ότι «τα έχετε πάει καλά» είναι προφανώς ευλογία στα γένια της. Η κυρία Μέρκελ μίλησε για ολοκλήρωση του προγράμματος με ευθύνη της τρόικας. Όλα αυτά τα ακούσαμε. Τα υπόλοιπα ήταν κάποιες γενικόλογες αναφορές, τις οποίες ίσως κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσει στη γενική του πολιτική ο κ. Σαμαράς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν ότι πάμε σε άλλη εποχή. Αντίθετα, οι απαντήσεις που έδωσε και στο στρατηγικό θέμα που είναι η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας νομίζω ότι δεν αφήνουν σε κανέναν περιθώριο ότι ο κ. Σαμαράς είναι φανατικός οπαδός της κυρίας Μέρκελ».

Τέλος, για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Η συζήτηση περί plan b είναι αποπροσανατολιστική. Μπορεί να το ερμηνεύει κανείς όπως θέλει, αλλά εμείς έχουμε ενιαίο σχέδιο και φιλοδοξούμε να πετύχει. Βασικός μας προσανατολισμός είναι η συμφωνία με τους εταίρους μας. Θα πετύχει. Θα πετύχει, ειλικρινά, με αίσθημα ευθύνης το απαντώ. Κάθε κόμμα κρίνεται με βάση το πρόγραμμά του και το στρατηγικό του σχέδιο και σ’ αυτό είμαστε απόλυτα σαφείς. Καθημερινά δημιουργούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, οικοδομούμε συμμαχίες, επιχειρούμε να αλλάξουμε συσχετισμούς, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχοντας μια νωπή λαϊκή εντολή, θα το πετύχουμε».