«Θα πάμε στο συνέδριο και από εκεί θα γυρίσουμε την επόμενη σελίδα», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Βήματος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας.

Ανέφερε ακόμη ότι «ο κ. Κουβέλης δεν είναι καθόλου άφαντος. Πριν από 2 ημέρες έδωσε συνέντευξη Τύπου για τη μικρή ΔΕΗ, πριν λίγο ήταν στη Βουλή σε σύσκεψη με βουλευτές του κόμματος μας. Πριν δύο ημέρες ανέλαβε πρωτοβουλία κι έστειλε επιστολές σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Χθες το απόγευμα έκανε δήλωση επίσης για το θέμα της ΔΕΗ και της Χρυσής Αυγής».

Για την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου και για την περίπτωση Ψαριανού, ανέφερε: «Εξακολουθούμε να το λέμε ότι διαγραφές δεν κάνουμε. Και θα σας πω γιατί. Έχει γίνει και μια παρανόηση σήμερα στο Τύπο. Το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν προβλέπει διαγραφές. Το στοιχείο της εσωκομματικής δημοκρατίας είναι συστατικό της ύπαρξης μας, είναι ιδρυτικό στοιχείο της ΔΗΜΑΡ. Σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη. Για να υπάρχει όμως εσωκομματική δημοκρατία πρέπει να υπάρχει κόμμα δηλαδή συλλογικότητα. Και αυτή τη συλλογικότητα είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε».

Και συγκεκριμένα για τον κ. Ψαριανό, είπε: «έχει μια μακρά περίοδο που έχει εκδηλώσει πλήθος διαφοροποιήσεων σε σχέση με τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ. Μόλις πριν από λίγες ημέρες έδωσε μια συνέντευξη όπου έλεγε ότι “δεν νοιώθω ΔΗΜΑΡ, η ΔΗΜΑΡ τέλειωσε” και ορισμένα άλλα πράγματα στον ίδιο τόνο. Ήταν σαν επίλογος μιας προαναγγελθείσας ρήξης. Το γεγονός που συνέβη χθες ήταν και αυτό που κατέστησε επιβεβλημένη την κίνηση αυτή από την πλευρά του κ. Κουβέλη».